Elkezdték a felkészülést az utánpótlás csapatok is. Kiváncsi voltam, hogyan látják a kapitányok az elmúlt félévet és mit várnak a tavaszi szezontól.

Kern Martin ( Puskás Akadémia – 41 pont)

Először is gratulálok a veretlenséghez az őszi szezonban. 75 gólt rúgtatok 15 meccsen, amihez te magad 13 góllal járultál hozzá középpályásként. Mit gondolsz, sikerülhet ezt a veretlenséget a bajnokság végéig megtartani?
Szerintem sikerülni fog megtartani a veretlenségünket, ha ilyen szervezett csapatként lépünk pályára a tavaszi fordulókban és mindenki beleteszi szívét, lelkét. Hátul magabiztosan kell védekezni, elől pedig minden helyzetet belőni!

A 19. fordulóban hazai pályán fogadjátok majd a 2. helyezett FTC csapatát. Akár már ott el is dőlhet a bajnokság. Mit vársz attól a meccstől?
Ha nyerünk a Fradi ellen nagyon sok minden eldőlhet, de lazítani nem lehet majd utána sem. Összességében egy nagyon jó meccset várok!

13 gólnál tartasz jelenleg. Kitűztél valamilyen célt ezzel kapcsolatban a bajnokság végéig?
Az, hogy bajnokok legyünk és 20 góllal vagy többel végezzek a góllövőlistán és a fontos meccseken gólókkal segítsem a csapatomat !

Minek köszönhető szerinted, hogy ilyen jól szerepel a csapat
Magabiztosan és kiegyensúlyozottan játszottunk, az edzőnk jól felrázta a csapatot, és mindenki beletette minden tudását!

Szerinted ki a bajnokság legjobb játékosa? 
Sok jó játékos szerepel a bajnokságban, de minden csapatban van egy nagyon kiemelkedő!

Melyik országban szeretnél játszani felnőtt korodban?
Minél előbb be szeretnék mutatkozni az NB1-ben és később majd a Bundesligában, mert az a bajnokság tetszik a legjobban.

Bán Gergő (Ferencváros – 40 pont)

Gratulálok Geri, hiszen a Ti kaptátok a legkevesebb gólt (10) ebben a félévben. Ebben nagy szereped van, hiszen védekező középpályás vagy. Sok gólpassz mellett sikerült 6 gólt is szerezned. Mit gondolsz az első félévről?
Nagyon jól kezdtük a szezont remelem így fogjuk folytatni , úgy egyénileg mint csapat szinten. Köszönöm az elismerést , elsősorban csapat munka volt.

A 19. fordulóban mentek Felcsútra, ahol egy nagyon jó kis mérkőzést fognak látni azok, akik kilátogatnak az összecsapásra. Az őszi meccs nem úgy alakult, ahogyan ti szerettétek volna, ezért gondolom, hogy vissza akartok vágni és elhozni a 3 pontot. Mit vársz a  mérkőzéstől? 
Nagyon szeretnénk a 3 pontot megszerezni , természetesen a bajnoki címet is, ezért mindenki oda fogja tenni magát hogy megnyerjük a mérkőzést. 

Mi a számodra legkedvesebb emléked az karrieredben ? 
2019-ben egy terem tornán nyertem el a gólkirály és a legjobb játékos címet egyben.És persze nagyon örültem annak is, hogy egy nemzetközileg elismert játékos ügynökség keresett meg, és foglalkozik velem.

Minek köszönhető szerinted, hogy ilyen jól szerepel a csapat? 
Nagyon jó edzőink vannak akiknek köszönhetően nagyon erős lett a  csapat szellem, illetve természetesen jó játékosokkal rendelkezünk . 

Szerinted ki a bajnokság legjobb játékosa? 
Szerintem több jó játékos is van , úgy gondolom , hogy az U14-es bajnokság nagyon erős mezőnyt hozott össze.

Melyik országban szeretnél játszani felnőtt korodban? 
Nincs konkrétan olyan csapat ahol szívesen szeretnék játszani. Azt tartom fontosnak , hogy olyan helyen legyek ahol elismernek. Ahol sokat tudok fejlődni és játékommal a csapatomat győzelemre segítem.

Balogh Zsombor (Budapest Honvéd – 36 pont)

Gratulálok a dobogós helyezéshez Zsombi! Milyen volt a csapat teljesítménye az őszi szezonban ?
Szerintem az előző szezonhoz képest a csapat teljesítménye nem volt az igazi, de remélem tavasszal ezen javítani tudunk!

Mennyire reális a tabellán elfoglalt helyezés?
A tabellán elfoglalt helyezésünk szerintem lehetne kicsit jobb is, ha megfelelően koncentrálunk a meccseken akkor feljebb is léphetünk a tabellán. 

11 góllal járultál hozzá a csapat jó szerepléséhez. Mit gondolsz, sikerülhet a tavaszi szezonban is ennyiszer az ellenfelek kapujába találnod?
A 11 gól számomra egy jó középmezőnyhöz felel meg, a tavaszi fordulókban többször szeretnék betalálni. Szerintem igen meg lesz újra.

Mi a számodra legkedvesebb emléked az karrieredben ?
A legkedvesebb emlékem még 10 évesen volt, amikor egy tornán 2-0 ás hátrányból a második félidőben úgy álltunk fel, hogy végül 2-4 lett és én rúgtam mind a 4 gólt.

Minek köszönhető szerinted, hogy ilyen jól szerepel a csapat?
Azt gondolom, hogy a csapat legnagyobb erénye, hogy mind egyénileg mind csapatszinten jók vagyunk, de remélem tavasszal jobban szerepelünk majd.

Melyik országban szeretnél játszani felnőtt korodban?
Felnőtt koromban szeretnék a Premier League-ben játszani, de ahhoz természetesen nagyon sok munka szükséges még.