Eredményes hétvégén vannak túl a Debreceni Labdarúgó Akadémia játékosai, hiszen az U16-os és az U17-es csapat Nyíregyházáról hozott el összesen 6 pontot, míg az U19 Székesfehérvárról tért haza szintén győztes meccset követően.

 

2020.09.05. 10:00
U16 Nyíregyháza Spartacus – DVSC DLA 1-2
Gólszerzők: 19.p Jordán Tamás, ill. 20.p Karakas István Máté, 27.p Bóta Gergő

Interjú Bóta Gergővel

Milyen volt a mérkőzés? Hogy érezted belülről? 

“A mérkőzést jól kezdtük, majd sajnos ellaposodott a játékunk. Az ellenfél a 20. perc környékén egy bombagóllal megszerezte a vezetést. Szerencsére jól reagáltunk a bekapott gólra, hiszen egy percen belül sikerült válaszolnunk rá. Utána megmaradt a lendületünk és nagyjából 5 perccel rá sikerült megszereznünk a vezetést is. Sajnos sok pontatlanság volt utána a játékunkban, nem játszottunk olyan jól, bár voltak a második félidőben is lehetőségeink. Személy szerint nagyon örültem a gólomnak, egy igazán izgalmas meccset játszottunk.” 

Mit gondolsz, mivel tudtál ma a legtöbbet segíteni a csapatodnak?

“Nekem szélső támadóként a legfontosabb, hogy elvégezzem a feladataimat támadásban és védekezésben is. Próbálok minden 1v1 elleni párharcot megnyerni, az ellenfél kapuja előtt pedig mindig a legjobb döntést hozni. Védekezésben visszazárni, besegíteni a szélsőhátvédnek. Szerintem az előbb felsorolt utasításokat nagyrészt sikeresen el tudtam végezni.” 

Mennyire reális a 2:1-es győzelem? 

“Nagyrészt domináltuk a mérkőzést, de sajnos nem tudtunk annyi helyzetet kialakítani amennyit szerettünk volna. Volt alkalmunk lezárni a mérkőzést de nem lőttük be a helyzeteket, így a végjáték izgalmasra sikeredett. Összességében megérdemelten nyertünk.” 

Szerinted minek köszönhető a győzelem? 

“A csapatunk elszántsága, akarata hozta meg a győzelmet. Sok labdát szereztünk a középpályán, sikeresek voltak a letámadásaink. Volt egy 10-15 perc amikor nagyon jól játszottunk, akkor rúgtuk a góljainkat is. Célunk, hogy a mérkőzés minden percében nagyon jól játszunk. Fontos volt megszereznünk az első győzelmünket, biztos vagyok benne, hogy ezentúl jobbnál jobb teljesítményt fogunk elérni.”

Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel, illetve a csapat játékával? 

“Mindenképpen jobban játszottunk, mint az előző fordulóban, viszont még mindig nem értük el azt a szintet amit kitűztünk magunk elé. Örülünk az idegenbeli győzelemnek, jó úton haladunk a céljaink felé. 

A saját játékommal meg voltam elégedve, nagyon örültem, hogy győztes gólt szereztem. Nagyon motivált vagyok az elkövetkező meccsekkel kapcsolatban.”

 

2020.09.05. 10:00
U17 Nyíregyháza Spartacus – DVSC DLA 0-1
Gólszerző: 52.p Székelyhidi Sándor

Interjú Székelyhidi Sándorral

Milyen volt a mérkőzés? Hogy érezted belülről?

“Nehéz ellenfélre készültünk, a két felkészülési mérkőzésen is látszott rajtuk a szervezettség, főként védekezésben. Ez most se volt másként, sőt a tapasztaltakhoz képest még nagyobb figyelmet fordítottak a védekezésre. Egész mérkőzésen egy stabil Nyíregyháza ellen játszottunk, nehezen tudtuk megbontani őket, ez az eredményen is látszott.”

Mit gondolsz, mivel tudtál ma a legtöbbet segíteni a csapatodnak?

“Számomra elsődlegesek a pontrúgások és a helyzetek kialakítása. A mai meccsen is a gólt szabadrúgásból sikerült szereznem. A szervezett védekezés hatására nehezebben jöttek ki a kisjátékok a társakkal, stabil védelmet produkált az ellenfél. Összeségében a szombati napon a pontrúgások és a mélységi indítások jelentették a pluszt.”

Mennyire reális az 1:0-ás győzelem?

“Realitás szempontjából nem mondanám, több helyzetünk adódott amit sajnos nem tudtunk gólra fordítani. A kapott gól nélküli mérkőzés pedig egy reális érték, védelemünk megfelelően működött.”

Szerinted minek köszönhető a győzelem?

“Fegyelmezettség és a türelem. Nem akartuk elkapkodni a dolgokat, az első félidő után tudtuk, az nyeri a mérkőzést, aki az első gólt rúgja. Ezért törekedtünk a kapu előtti befejezések pontosítására, vagy szabadrúgások kiharcolására.”

Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel, illetve a csapat játékával?

“A mérkőzésből véleményem szerint a maximumot kitudtam hozni, sikerült gólt szereznem, sok gólt eredményező passzom lehetett volna, ha kapu előtt pontosabbak a befejezéseink. Mellesleg a Nyíregyháza kapusa is jó formában volt, sok szép védést mutatott be.
A pályán töltött időm alatt végig koncentráltam álltam a feladathoz, próbáltam a legtöbbet kihozni magamból, ami hellyel-közzel sikerült is. De viszont van még hova fejlődni, de ezen az úton rajta vagyok már.

A csapat játéka a befejezéseken kívül stabilnak mondható, minimális hibával próbáltunk játszani, amit az esetek nagy részében sikerült is megvalósítani. Nehéz mérkőzés volt, de jól vettük az akadályt. Mindenki megdolgozott az eredményért.”

2020.09.05. 14:00
U17 MOL Fehérvár – DVSC DLA 1:2
Gólszerzők: 22.p Kövesdi Péter, ill. 36.p Sustyák Bálint Lajos, 55.p Kenderesi Dávid

Interjú Kenderesi Dáviddal

 

 

Milyen volt a mérkőzés? Hogy érezted belülről?

“Nagyon jó és kemény mérkőzés volt rengeteg párharccal, teljesen olyan meccs volt amire számítottunk és felkészültünk. Nagyon jól éreztem magam a pályán, hiszen ez volt egy év kihagyás után a második bajnoki meccsem amit végigjátszhattam.”

Mit gondolsz, mivel tudtál ma a legtöbbet segíteni a csapatodnak?

“Azzal tudtam a legtöbbet segíteni, hogy a felívelt labdákat jól megtartottam es tudtam egyből játékba hozni a csapattársakat,, de legfőképpen a gólommal, ami három pontot ért.”

Mennyire reális a 2:1-es győzelem?

“A játék képe alapján nagyon X-es meccs volt, tudtuk az a csapat fog nyerni, aki jobban akar. Mindkét oldalon voltak helyzetek, de mi tudtuk őket értékesíteni, így a győzelem is meglett.”

Szerinted minek köszönhető a győzelem?

“A csapategységnek volt köszönhető a győzelem, mindenki beletette a magáét és csapatként működtünk a pályán, de akár egyénileg is képesek vagyunk meccset eldönteni, ezt bebizonyítottuk a góljainknál is.”

Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel, illetve a csapat játékával?

“Úgy gondolom elegedett lehetek a teljesítményemmel a sok kihagyás utan megint be tudtam találni és ami a legfontosabb 3 pontot ért , emelett nem csak a megszokott posztomon játszottam és úgy gondolom ezt is megoldottam, de úgy érzem a mai nap nagyon hasznos volt a játékom, mint védekezésben, mint támadásban. A csapattal nagyon megvagyok elégedve, mindenki beletette szívét-lelkét.”

(Debreceni Labdarúgó Akadémia által engedélyezve. Képek forrása dvsc.hu)