Magyar Válogatott augusztus utolsó napján gyűlt össze megszokottól eltérően nem Telkiben, hanem a Margitszigeten. Marco Rossi augusztus 24-én hirdette ki a keretet amiben Nb1-es játékosok mellett légiósok is helyet kaptak. A koronavírus járvány miatt szinte naponta cserélődtek ki a keret tagjai. A szövetségi kapitány szerencsére több hazai játékost is megfigyelések alatt tart, így volt kihez „nyúlnia”.Mindezek ellenére a játékosok elég hamar összeszoktak, így talán könnyebben tudtak együttműködni a pályán is.

A felnőtt csapat szeptember 3-án játszotta le első idei mérkőzését Törökországban lévő Sivas városában. A szövetségi kapitány a 4-2-3-1 – es felállást választotta. A csapat annak ellenére, hogy majdnem 10 hónap kihagyás találkozott újra és alig pár nap állt rendelkezésükre az újoncokkal való összeszokáshoz, kiváló formában lépett pályára még annak ellenére is, hogy a válogatott csapatkapitánya nem kapott meghívót.(Nem rendelkezik csapattal jelen pillanatban.) Első perctől kezdve látszódott a küzdő szellem és a győzni akarás. A helyzeteinket remekül dolgoztuk azonban ennek ellenére az első félidőben nem sikerült ezt gólra váltani, de érezhető volt, hogy ez a meccs végig a mi kezünkbe volt. Az első félidő nagyon meghatározó és bíztató játék képet mutatott. Ahogy megnézi, az ember a statisztikákat látni lehet, hogy 55 %-ban nálunk volt a labda, a szöglet arányunk is 3:0 a mi javunkra.
Aztán következett a második félidő, ahol eleinte a török csapat kezdett felébredni és több helyezetett dolgozott ki, mint az első félidőben. Azonban Gulácsi Péter bravúros védései megakadályozták azt, hogy meg tudják fordítani az állást. Ebben a játék részben a labdabirtoklás javarészt a törökök kezében volt, mint anno a Magyar végvárrendszer számos vára. Összesen 21 veszélyes támadást dolgoztak, de nem sikerült gólra váltani. Majd a 80 percben a Magyar Válogatott szabadrúgáshoz jutott, amit Szoboszlai Dominik gólra váltott 33 méterről. A meccs fenn maradó részében nem született gól, így az idegenben szerzett 3 ponttal Oroszország mögött a 2. helyet foglaltuk el.
A soron következő mérkőzésen az előbb említett Orosz Válogatottat fogadták Rossiék az Új Puskás Arénában 2020.szeptember 6-án vasárnap. A szövetségi kapitány már több embernek tudott játéklehetőséget kínálni, hiszen a két játékos visszatérhetett a keretbe. Ugyan Bolla Bendegúz még nem lépett pályára, de Bese Barnabás már a kezdőcsapatban lehetett.
A mester most az 3-5-1-1 játékrendszerben játszatta a csapatot. Az első félidőben a magyar csapat játéka nem igazán mutatott pozitív képet arról, mit is szeretnének valójában. A helyzeteinket nem dolgoztuk ki, elhagytuk a labdákat. A labdabirtoklási arány sem volt kedvező a mi javunkra, a passzaink nem voltak pontosak és ennek nagyon hamar meg is lett az eredménye, ugyanis az első félidő 15. percében gólt kaptunk Miranchuk jóvoltából. Aztán nem telt bele 20 perc és megint helyzethez jutott az orosz válogatott. A meccs 34 percében Ozdoev játszotta ki a védelmet és varázsolt a labdát a kapu jobb alsó sarkába. A magyar csapatnak a második gól után több helyzete is volt, de sajnos nem sikerült az első félidő hajrájában gólra váltani.
A második játékidő első részében egy szerencsétlen hibából az oroszoknak sikerült megszerezniük a harmadik góljukat. Utána viszont a magyar csapaton látszott a küzdeni akarás. Több helyzetet dolgoztunk ki, belementünk a párharcokban, az oroszok már kevésbé tudtak lekontrázni minket, mint az első játékidőben. Aztán jött Sallai Roland parádés átemelős gólja, majd Nemanja Nikolics állította be a végeredményt. Véleményem szerint a második játékidő szerint, megérdemeltük volna a döntetlent, hiszen a csapat fel tudott állni és olyan játékot tudott mutatni, amit mostanában nem igazán láttunk tőlük.
Összességében a Magyar Labdarúgó Válogatott idei két NL meccse pozitív képet ad a csapat fejlődéséről, így ennek fejében vághatnak neki a soron következő pótselejtezőnek, ami az idei legfontosabb mérkőzésük lesz, hiszen ha azt Bulgária ellen idegenben megnyerik, akkor utána itthon fogadják a Románia-Izland meccs győztesét. Ha azt az akadályt is sikeresen veszik, akkor kijutnak a 2021-es Európa Bajnokságra.

A Válogatott soron következő mérkőzései:
10.08 20:45 Bulgária-Magyarország
10.11. 20:45 Szerbia-Magyarország
10.14. 20:45 Oroszország-Magyarország
11.15. 20:45 Magyarország-Szerbia
11.18. 20:45 Magyarország-Törökország

 

képek forrása: Magyar Labdarúgó Szövetség, mlsz.hu