Gera Zoltánt a tavalyi évben nevezték ki az U21-es Válogatott szövetségi kapitány posztjára. Mindenki hatalmas reményekkel várta, hogy miként fog működni, mint edző. Sajnos Gera Zoltánnak nem sikerült még győzelmet kiharcolnia. A volt válogatott középpályásnak 3 döntetlen és 4 vereség a mérlege.
Hosszú kihagyás után az U21-es válogatott augusztus utolsó napján gyűlt össze edzőtáborozni. Gera Zoltánnak törnie kellett fejet, hogy kiket is hívjon be. Sokan sérültek, többek helyett kaptak a felnőtt válogatott keretében, így az alacsonyabb korosztályban szereplő játékosok kaptak meghívót. A csapat több mint egy héten keresztül készült együtt Telkiben és vasárnap délután utazott Szombathelyre.
2020.szeptember 7-én délután 3-kor a Szombathelyi Haladás Stadionjában lépett pályára az U21-es Szlovén válogatott ellen. Az első félidőben a magyar csapat uralta a játékot. Pontosak voltak a passzaink, ki tudtuk használni a helyzeteinket, a szlovén kapusnak a csatáraink feladatot adtak, nem hagytuk el a labdákat. A 11. perben Bíró Bence kapott remek labdát és indult el a kapu felé, aztán a szlovén védő szabálytalanságot követett el vele szembe a 16-oson belül, így a bíró 11-es ítélt a javunkra, amit aztán a Bíró Bence precízen a kapu jobb felső sarkába lőtt. Így a haza csapat megszerezte a vezetést. A következő negyed órában további helyzetekhez jutott Gera Zoltán együttese, sajnos azonban ezeket szlovén kapus védeni tudta, illetve a kapufát találták el.

A mérkőzés 34 percében az első gól szerzője kapott jó labdát társától és a kapu bal alsó sarkát rezgette meg.

A második félidőből alig telt el 10 perc ismételten ki tudtuk játszani a szlovén védelmi rendszert és a magyar csapat kiváló összjátékban tudta megszerezni harmadik gólját, amit az első és második gól szerzője Bíró Bence tett meg. Ebben a játékrészben sajnos a szlovén válogatottnak is sikerült a helyzeteiket góllá varázsolni. Először a 69 percben harcoltak ki egy büntetőt, amit a Medved Demjén Patrik kapujába lőtt. A következő szlovén támadás a mérkőzés 76.-ik percében érkezett és Horvat bombázta a kapu jobb alsó sarkába bombázta. Nem sokáig maradt védtelen a magyar kapu, ugyanis három perccel később ismételten gólt szerzett az ellenfél. Ezúttal Matko volt eredményes és talált be. Sajnos csapatunk próbálkozásai hiába valók voltak és nem tudtak újabb helyzetet gólra váltani, így a felkészülési mérkőzés végeredménye 3-3 lett.
Véleményem szerint Gera Zoltán együttesének játéka biztató képet mutat a soron következő U21-es Európa Bajnokságra, amit ezúttal Magyarországon 4 városban is megrendezésre kerül. (Bozsik Stadion, Mol Aréna Sóstó, Eto Park, Haladás Sportkomplexum). A magyar U21-es válogatott is részt vesz a tornán,mint rendező.
képek: mlsz.hu