Statisztika szerint a férfiak általában 33 évesek, amikor az első gyermekük megszületik. A labdarúgóknál ez a szám sokkal alacsonyabb.

A kérdés pedig adott. Miért?

 

Az első indok : távolság a családtól.

” Már nagyon fiatalon elkerülnek és egy olyan versenykörnyezetben találják magukat, amit nehéz kezelni távol a családjuktól.” – Julian Lappert

A profivá válás hosszú folyamat, ami sok lemondással és szenvedéssel jár.

Átlagosan 13 évesen hagyják el a szülői házat, hogy egy akadémiára költözzenek. Ilyenkor a legtöbb esetben a régi és az új otthon több száz vagy akár ezer kilométerre is van egymástól. Honvágya lesz a játékosnak.

Ha ezen képesek túllépni és sorban veszik az akadályokat, akkor odaérhetnek a profi futballig és nagyon sok pénzt kereshetnek.

Előjön bennük egy olyan szükség érzet, amit a biztonság megteremtésével tudnak csak megadni maguknak. Ehhez az első lépcsőfok egy saját lakás/ház és egy kapcsolat.

Az első profi szerződésüket 18-19 évesen kötik meg, majd hirtelen ott találják magukat, hogy több ezer eurót keresnek.

Emiatt az anyagi biztonság miatt a családalapítási folyamat is felgyorsul.

Gyakran Messihez hasonlóan a gyerekkori szerelmüket veszik feleségül.

Az apaság a következő lépcsőfok.

Ezeknek a fiatal labdarúgóknak az érzelmi állapota különösen kihat a teljesítményükre.

Ha valaki képes tudatosan irányítani az érzelmi állapotát, akkor ki tudja hozni magából a maximumot.

Ha egy férfi kiegyensúlyozott kapcsolatban van, mellette pedig az apaságot is gyakorolja, akkor az egy komoly érzelmi egyensúlyt képes adni.

Az apasággal a férfiak emberként és labdarúgóként is fejleszthetik magukat, hiszen maga a tudat is ad egy olyan lökést, hogy szülőként példát kell mutatnia a pályán és a magánéletben egyaránt. (Ez jöhet tudatosan, de tudat alatt is.)

Sir Alex Ferguson kifejezetten kedvelte, ha játékosai házasok.

Raheem Sterling 18 éves volt, amikor az első gyermeke megszületett. Azzal nem árulok el nagy titkot, hogy az angolt tini korában többször vádolták azzal, hogy nőket bántalmazott. Pontosan az ilyen hírek miatt vannak olyan pletykák, miszerint Sterlingnek akár 7-8 gyermeke is lehet. Papíron csak 3 van.

Jack Wilshere 19 éves volt mikor az első gyermeke megszületett. Azóta már ők is többen vannak…

Neymar sem töltötte még be a huszadik életévét, már megszületett a kisfia az ex barátnőjétől, aki csak 17 éves volt akkor. A fiú a szakítást követően az anyjával maradt, de Neymar amikor csak tudja meglátogatja.
Eden Hazard 14 éves volt, amikor megismerte Natasha Van Honacker-t, akit azóta elvett feleségül és 3 gyerekük lett. A belga 19 éves volt amikor az első született.

Anthony Martial Neymarhoz hasonlóan csupán 19 éves volt, amikor apuka lett.

Phil Foden, aki mostanában az Izlandon történtek miatt szerepel a hírekben, szintén 18 évesen ölelhette magához gyermekét.