Lőw profi labdarúgó pályafutását 2002-ben, az Újpest színeiben kezdte meg, ahol magyar kupa és magyar szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett a lila-fehérekkel. A következő szezonban már nem Újpesten, hanem a német Bundesligában, az Energie Cottbus játékosaként folytatta pályafutását. Első szezonjában csapatával búcsúzott az Bundesligától, ezután még két évet töltött a német együttesnél a második ligában. Új együttese, az akkor szintén német másodosztályú Hansa Rostock volt, amelynek egy szezon után búcsút is intett. Ekkor, sokak meglepetésére Lőw választása a Regionalligában (német harmadosztály) szereplő TSG 1899 Hoffenheimre esett. A legtöbben ekkor azt gondolták, ezzel pályafutása leszállóágba került, azonban az idő bebizonyította, jó döntés volt a részéről a Hoffenheimbe igazolni. Ugyanis a 2006-07-es szezonban második, azaz feljutó helyen végeztek a Regionalligában, a következő, 2007-08-as kiírásban pedig szintén második helyen végeztek, ám ekkor már a Bundesliga2-ben, ami azt jelentette, hogy az elkövetkező évben már a német elsőosztályban szerepelhetett a csapat. Lőw Zsoltnak itt már csak kiegészítő szerep jutott, ezért 2009 januárjában elhagyta Hoffenheimet, és az 1.FSV Mainz csapatához szerződött. 2010-ben súlyos bokasérülést szenvedett, így a szezon végén bejelentette, felhagy a profi labdarúgással.
A magyar nemzeti csapatban 2002 és 2008 között szerepelt, ez idő alatt 25 mérkőzésen ölthette magára a címeres mezt, melyeken egy gólt szerzett.

Edzőként
Edzői pályafutását a Red Bull Salzburg fiókcsapataként működő, az osztrák másodosztályban szereplő Lieferingnél kezdte meg 2012-ben. Ekkor, a korábban a Hoffenheimnél Lőw Zsolttal együtt dolgozó Ralf Rangnick volt a Salzburg vezetőedzője, aki két évvel később, 2014-ben felkérte segítőjének a magyar szakembert. A 2014-15-ös szezonban bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a Salzburggal. 2015 nyarán az RB Leipzighez is követte Rangnickot, ahol a 2016-17-es szezonban már a Bundesligában szerepelhettek, majd a német szakember távozása után a későbbi edző, Ralph Hasenhüttl is számított Lőw munkájára. 2018 júliusában Lőw Zsoltot nevezték ki a francia Paris Saint-Germain másodedzőjévé, nem más, mint a korábban a Borussia Dortmundot is irányító Thomas Tuchel mellé. Az itt eltöltött két és fél éve alatt nem kevesebb, mint hat trófeát gyűjtött be a PSG-vel és a 2019-20-as kiírásban egészen a Bajnokok Ligája-döntőjéig meneteltek, ahol végül 1-0 arányban legyőzte őket a német rekordbajnok Bayern München. A mérkőzéssel kapcsolatban érdekesség, hogy augusztusban rendezték, amelyre korábban még nem volt példa a BL történetében, hogy ilyen későn játsszák le a döntőt, ráadásul nézők nélkül. Végül 2020 decemberében, Thomas Tuchellel együtt Lőw Zsoltot is menesztették a PSG-től. Ám nem olyan sokkal a menesztés bejelentése után az is nyilvánosságra került, hogy Thomas Tuchel lesz Frank Lampard utódja a Chelseanél, és itt is számít Lőw Zsolt szolgálataira másodedzőként.

Szerző: Harcsa Máté