2021. február 9. kedd:

Ciprus- Ciprusi Bajnokság 24. forduló:

Omonia Nicosia FC – Nea Salamis 2-0:

Lang Ádám együttese az Omonia Nicosia hazai pályán fogadta a Nea Salamis együttesét . A találkozó első félidőjében az Omonia szerezte meg a 2 gólos előnyt s ezzel beállítva a későbbi végeredményt. Lang végigjátszotta mérkőzést.

Gólszerzők: Scepovic 14’, 37’

Törökország – Török kupa negyeddöntő:

Fenerbahce -Basaksehir: 1- 2

Szalai Attila csapata (Fenerbahce) otthon lépett pályára a Basaksehir ellen a Török kupa negyeddöntőjében. A találkozón mindkét játékrészében született gól, azonban hosszabbításra került sor, hogy eldöntsék melyik csapat juthat tovább az egyeneskieséses rendszerben. Végül a vendégek megfordították az állást és bejutottak az elődöntőbe. Szalai Attila kezdőként lépett pályára és végig játszotta a találkozót.

Gólszerzők: Valencia 72’ ill. Fernandes 42’, Gulbrandsen 96’

2021. február 10.

Olaszország – Primavera bajnokság:

Torino U19- Cagliari U19 1-1:

Torino korosztályos csapatában légióskodó Horváth Krisztofer a kezdő tizenegyben kapott helyet. Az első játékrészben a vendégek szerezték meg a vezetést. Sokáig úgy látszott a hazaiak nem tudták érvényesíteni akaratukat. Végül a második félidő elején a Torino büntetőhöz jutott, amit aztán gólra váltottak. Ezzel pedig beállítva a 1-1-es végeredményt. A magyar középpályást a 90-ik percben cserélték le.

Gólszerzők: Greco 56’ (Büntetőből) ill. Desogus 12’

Ausztria-Bundesliga 16. forduló:

Admira- Altach 3-1:

Bundesliga 16. fordulójában a tabella utolsó két helyén álló Admira és SC Altach lépett pályára egymás ellen. Már az első félidőben látszott, hogy a hazaiak jobban tudnak dominálni és nyomás alá helyezték az ellenfélt.27. percben megszerezték a vezetést. A második játékidőben hiába szerzett a vendégcsapat az Admira az utolsó percben válaszolni tudott rá. Bukta Csaba (SC Altach) a 46. percben jutott játék lehetőséghez.

Gólszerzők: Wooten 22’ 90+2’, Atanga 67’ ill. Obasi 76’ Piros Lap: Zwischenbrugger 81′ (Altach)

Anglia- FA kupa:

Sheffield United- Bristol City 1-0:

A FA kupa nyolcaddöntőjében a Sheffield fogadta a Bristol csapatát. Mindkét fél ki tudott dolgozni helyzeteket, azonban nem sikerült akcióból gólt szerezni. Mindössze egy találat született, a találkozó 66. percében, mikor a vendég hibáztak az ellenfél 16-osán belül és a bíró büntetőt ítélt, amit később a Sheffield berúgott. Ezzel pedig eldöntve a továbbjutást. Nagy Ádám (Bristol City) magyar középpályás az 57. percben lépett pályára.

Gólszerzők: Sharp 66’ (Büntetőből)

2021. február 12. péntek:

Szerbia – Superliga 21. forduló

Partizan – Novi Pazar 4-1:

Partizan Belgrád ismételten megmutatta milyen jó formában van az idei szezonban. Jelenleg a tabella második helyen állnak és a 21. fordulóban a kieső zónához közel álló Novi Pazar csapatát fogadták. Kezdő sípszót követően láhatóvá vált, hogy a hazaiak mezőnyfőlényben vannak, azonban ez csak a második félidőben teljesedett ki, amikor 3 gólt vágtak az ellenfél kapujában, hiába szereztek szépítő gólt a vendégek, még egy öngólt is begyűjtött a Novi Pazar a másik együttes javára. Holander Filip (Partizan Belgrade) a kezdő tizenegyben kapott helyett, gólt is szerzett majd 69. percben vezetőedzője lecserélte.

Gólszerzők: Markovic 54’, Natcho 62’ (Büntetőből), Holander 63’ Vlajkovic 88’ (Öngól), ill. Kojic 76’

Németország – Bundesliga 21. forduló:

RB Leipzig- Augsburg 2-1:

A magyar légiósokkal felálló RB Leipzig hazai pályán fogadta az Augsburg együttesét. Lipcseiek hamar megszerezték a vezetést egy büntetőt követően, majd nem sokkal az első félidő vége előtt alakítottak ki helyzetet, amit aztán sikerült kihasználni. Így a hazaiak 2 gólos előnnyel mentek el szünetre. A második félidőben szépítő találatot szerezett az Augsburg. Gulácsi Péter és Willi Orbán végig játszotta mérkőzést. Szoboszlai Dominik továbbra is sérüléssel bajlódik.

Gólszerzők: Olmo 38’ (Büntetőből), Nkunku 43’ ill. Caligiuri 77’ (Büntetőből).

2021. február 13., szombat

Németország Bundesliga 21. forduló:

Bayern Leverkusen- Mainz 2-2:

Ismételten a kezdő 11-ben kapott helyett Szalai Ádám (Mainz). A kiesés ellen harcoló Mainz a Bayern Leverkusen otthonában lépett pályára. A hazai együttes a 14. percben megszerezte a vezetést és végig mezőnyfölény uralkodott a javukra. Labdabirtoklásban, illetve a passzok számát tekintve is sokkal jobban tudtak dominálni. Azonban a mérkőzés végén jött a fordulat, ugyanis a vendégek két gólt rúgtak az ellenfél kapujába a lefújást megelőző percekben. Ezzel pedig beállítva 2-2 – es végeredményt. Szalai Ádám 83. percet kapott a találkozón.

Gólszerzők: Alario 14’, Schick 84’ ill. Glatzel 89’, Stoger 90+2’

Szlovákia Fortuna Liga 19. forduló:

Ruzemberok – Slovan Bratislava 0-0:

Szlovák élvonal indulása egészen február elejéig váratott magára a téli szünetet követően. A tabella első helyén álló Slovan Bratislava a Ruzemberok otthonába látogatott el azzal a céllal, hogy pontokat gyűjt s ezzel bebiztosítja helyét a tabella első helyén. Hiába birtokolta többet a labdát és dolgozott ki jobb helyzeteket a vendégcsapat nem sikerült gólt szerezniük. A hazaiak sem tudták bevenni az ellenfél kapuját, így döntetlennel zárult a találkozó. Holman Dávid (Slovan Bratislava) végig játszotta a találkozót.

Anglia- Championship 29. forduló:

Watford – Bristol City 6-0

Nagy Ádám (Bristol City) együttesének nem alakult jól ez a forduló. Watford otthonába látogatott el már a kezdő sípszó után 2 perccel gólt kapott. A hazai teljes támadást indítottak a vendégekre és még az első játékrészben 3 góllal növelték előnyüket. Mondhatni esélye sem volt a vendégeknek. Végül a találkozó 6-0 -ás győzelemmel zárult a Watfordnak. Nagy Ádám a mérkőzés 46. percében jutott játéklehetőséghez.

Gólszerzők: Sema 2’ 35’, Sarr 15’ 55’, Hughes 30’, Zinckernagel 90’

Ciprus -ciprusi bajnokság 25. forduló:

Ermis – Omonia Nicosia FC 0-2:

A hétközi forduló után Lang Ádám együttese az Ermis otthonában lépett pályára. Az első perctől kezdve érvényesült a papírforma és a vendégek tudták érvényesíteni akaratukat. A két gólos előnyt, még az első félidőben sikerült kiharcolni, így ezzel beállították a mérkőzés végeredményét. Lang Ádám (Omonia Nicosia) végig játszotta a találkozót.

Gólszerzők: Scepovic 32’, Asante 44’

Törökország – Super Lig 25. forduló:

Karagümrück -Fenerbahce 1-2:

A tabella harmadik helyén álló Fenerbahce idegenben lépett pályára a Karagümrück ellen. Hiába birtokolta többet a labdát a hazai együttes nem sikerült megszerezni a három pontot. Szalai Attila (Fenerbahce) végig játszotta a találkozót.

Gólszerzők: Borini 67′ ill. Thiam 19′, Valencia 53′

Lengyelország – Ekstraklasa 17. forduló:

Pogon Szczecin -Piast Gliwice: 0-0

Lengyel bajnokság 17. fordulójában a Pogon otthonában lépett pályára a Piast Gliwice együttese. Sem a hazaiaknak, sem pedig a vendégeknek nem sikerült, gólra váltani a helyzeteiket, így nem született egyetlen találat sem a találkozón. Vida Kristopher kezdőként kapott helyett és a 81. percig a pályán volt.

2021. február 14. vasárnap:

Törökország – Super Lig 25. forduló:

Galatasaray -Kasimpasa 2-1:

A török sztárcsapat Galatasaray ismételten érvényesítette a papírformát. Az első perctől kezdve mezőnyfölényben voltak és hamar meg is szerezték a vezetést. Azonban a vendégek a második félidőben kiegyenlítettek. A lefújás előtt a Galatasaray büntetőt harcolt ki, ezzel pedig megszerezte a vezetést. Varga Kevin (Kasimpasa) a 46. percben jutott játéklehetőséghez.

Gólszerzők: Akturkoglu 9’, Mostafa Mohamed 89’ (Büntetőből) ill. Thelin 51’

Szlovákia- Fortuna Liga 19. forduló:

Trencin – Dunajska Streda 3-3:

Igazi gólzáporos találkozó született 19. forduló záró napján. A tabella hátsó felén helyezkedő Trencin fogadta a Dunaszerdahely együttesét. Kiegyenlített volt a játékmenet, az első félidőben a hazaiak, míg a másodika vendégek tudták jobban érvényesíteni az akaratukat. Kalmár Zsolt végig játszotta a találkozót és gólt is szerzett, míg Schäfer András a 76. percben jutott játéklehetőséghez. Mindketten a DAC csapatát erősítik, ahogyan a jelenleg sérüléssel küzdő Vida Máté is.

Gólszerzők: Kadak 26’, Demitra 29’, Catakovic 70’ ill. Nicolaescu 56’, Kalmár 61’ (Büntetőből), Ramirez 90+4 (Büntetőből)