A kettős állampolgárságú Kerkez Milos átigazolása február 2. – án látott napvilágot. A mindössze 17 éves balhátvéd az ETO FC Győrtől igazolt az olasz élvonalbeli AC Milan U19-es csapatához.

Kerkez 2003. november 7.- én a mai Szerbia területén fekvő Újverbászon született. Egészen pici korában megismerkedett a labdarúgás világával. Testvéreivel nap hosszat rugdosták a bőrt az udvaron, s olykor alig akartak esténkét bemenni a házba, mikor a szüleik hívták őket. Pályafutását eleinte közpályásként kezdte és nagyon sokat küzdött azért, hogy a mérkőzéseken gólt szerezzen.  Három évvel ezelőttig szülővárosában focizott, majd ezt követően próba játék lehetőséghez jutott a Rapid Wien (osztrák) akadémiáján. 100 labdarúgó közül őt és egy másik társát választották ki. Azonban hamar kiderült, hogy nem a legmegfelelőbb számára a bécsi csapat filozófiája. Így előszőr a Hódmezővásárhelynél, majd a győri ETO Fehér Miklós Akadémiájához szerződött. Mikor felkerült a győri együttes felnőttcsapatához, az akkori vezetőedző Boér Gábor úgy döntött, hogy a védelmi tengely baloldalán játszatta. Kerkez hamar felvette a ritmust és ezen a poszton is jól teljesített. A zöld fehér klubhoz való igazolás a legjobb döntésnek bizonyult, hiszen folyamatosan játéklehetőséghez jutott, aminek köszönhetően szép lassan beilleszkedett a csapatba és a játékteljesítményét is növelni tudta. A Merkantil Bank Ligában 16 bajnoki és 2 magyar kupamérkőzésen kapott lehetőséget. Így nem is csoda, hogy a téli átigazolási időszakban több kérője is akadt. Azonban a Nemzeti Sportnak is elmondta, hogy nem igazán szeretett volna foglalkozni ezekkel a dolgokkal, sokkal inkább próbált teljes egészében a labdarúgásra koncentrálni. Mindeközben a háttérben édesapja és menedzsere azon munkálkodott, hogy számára megfelelő helyre kerüljön. Ugyan hívtak más olasz együtteshez próbajátékra, de a Győr nem engedte. Végül a tényleges befutó az AC Milan lett.

Annyira megtetszett a volt klasszisnak, Paolo Maldininek a fiatal tehetség, hogy magángépet küldött érte, ezzel pedig bebizonyítottak, hogy mindenféleképpen szeretnék lebonyolítani a transzfert. Kerkez az egyik interjúban elmondta, hogy véleménye szerint a volt világklasszis labdarúgót a mentalitása foghatta meg. Ugyanakkor a felnőtt csapat keretébe való bekerülés még várat magára. Hiszen testileg nagyon sokat kell fejlődnie, ahhoz, hogy keret tag lehessen.

Az átigazolást követően nem kellett sokat várni a bemutatkozásra. Ugyanis 2021. február 18.- án a Milán U19 -es csapata, hazai környezetben fogadta az Inter együttesét. Alig egy perccel a második félidőt megkezdve a vezetőedző becserélte a magyar hátvédet. Ezzel pedig debütált a Milán színeiben.

„Az ETO-nál nemcsak jobb futballista lettem, de a fejem is benőtt, s ezt úgy gondolom, főként annak az időszaknak köszönhetem, amikor a vírus alatt, a hotelben több héten keresztül együtt lehettem a felnőtt csapattal, Priskin Tamáséktól nagyon sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt. Kijelenthetem, az ETO-család lett a második családom, soha nem fogom elfelejteni, amit itt kaptam” – nyilatkozta az M4 sportnak adott interjúban.

2021. február 24. -én jelentette be az WKW ETO FC Győr, hogy újabb Kerkez érkezik az megye I. osztályban szereplő ETO Akadémia együtteséhez. Kerkez Marko (Kerkez Milos testvére) már régebben megfordul az egyesületnél. Bemutatkozására sem kellett sokat várni, hiszen az átigazolást követően a Hegykő ellen pályára is tudott lépni, ahol rögtön gólt is szerzett. Szerződése 2021. decemberéig szól.

források:

https://www.nemzetisport.hu/legiosok/kerkez-milos-minden-kovet-megmozgattak-hogy-a-milan-labdarugoja-legyek-2809911

https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2021/02/01/gyorbol-igazolt-a-milan

https://www.eto.hu/mobil/news.php?id=12597&fbclid=IwAR0cN8_DV6sIlsWOLSA1AmfIS0fSNnFrXbOHw9h7YG1qp8-PqT4SnPSP-Dc