A sorozat második részében elhoztam a Győr-Moson-Sopron megyei részt, ahol Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Komárom megyei csapatok mérik össze erejüket. Ha nem olvastad a Csongrád- Csanád megyei részt itt láthatod.

Ez a regionális bajnokság annyival tér el a másiktól, hogy itt csak 10 mérkőzést játszanak le. Annyira most nem tudunk fix helyeket mondani, hisz a valószínűséget nem írhatjuk felül , de a 6. helyezés már eldőlt, hisz onnan esélytelen a jelenlegi állapotok között magasabb szintre jutni , de ebben a bajnokságban ha valaki nem dobogós, akkor már mondhatni mindegy a helyezése, oka, hogy a dobogósok kapnak érmeket, az elsőknek megvan az esélye magasabb bajnokságba (NB II valamelyik ágába jutni) de itt nincs kieső, tehát az utolsó se veszít sokat.

Forrás: MLSZ adatbank

Sárvár FC Futsal:

Tavalyi szezonban ők még nem szerepeltek a bajnokságban, de valamennyire a Répcelaki csapat játékosaiból is van több játékosuk (6) és de attól sokkal másabb lett a csapat, igazoltak 2 minőségi magyar játékost, akik a fénykorukba bármelyik topcsapatba befértek voltak, név szerint Gyurcsányi Zsolt és a volt világválogatott Lódi Tamást és ők az egyik legesélyesebbek Nyugaton az NB II feljutásra . Gólszerzőik is előkelő helyet foglalnak el , hisz a legjobb 8-ban Halmos Máté 2. helyen és a tavaly még Veszprém mezben sokat látható Gyurcsányi Zsolt is a 8. helyet foglalja el, emellett ez a csapat lőtte toronymagasan a legtöbb gólt is, mérkőzésarányosan a legkevesebbet is kapta, de nem elhanyagolható, hogy gólmérlegük is +30, abban az esetben tudna lemaradni az aranyról (de akkor is az ezüst az övéké lenne) ha a Baráti Futsal CSE megverné őket, és azon kívül mind a 3 pótolt is megnyerné , amire nem nagy az esély, nem jó előjelek azok sem, hogy 1.5pont/mérkőzés a mutatójuk, de lehet bízni a csodákban is

SZC Futsal KFT:

Az ő helyzetük közel sem biztos, az aranyérem nekik már nem lehet cél, hiszen 1 meccsük van csak (és persze nekik is a Baráti Futsal CSE-vel) és ha azt bukják és Répcelak és a Sárvár is kikap, akkor lecsúszhatnak a második helyről, de ha ők kikapnak tőlük, de a Répcelak elveri őket és lőnek rengeteg gólt is akkor csúszhatnak le az ezüstről, de bronzérmesek is lehetnek hogyha a Sárvári eset is bejön, attól független jól állnak

Répcelaki SE:

Tavalyi év első bajnoka volt a répcelaki sportcsapat, és ők is lettek először felkérve az NB II.-es indulásra, hiszen tavalyi évben a járvány miatt félreszakadt bajnokságban nemvolt kieső, sem feljutó. A Bőny visszalépése miatt hiányos volt a Nyugati osztály üresen maradt és a Répcelak csapata lett felkérve, de nemtudták vállalni a feljutást. Nem kihagyható az sem, hogy pár játékosuk már a Sárvárban játszik. A csapat idén lehet 3.,4.,5. helyezett is lehet, de az utóbbi kevésbé esélyes. De minden esetre egy jó csapatról beszélünk

Kőszegi FC:

Hasonló a helyzet mint a Répcelaknál. Egy győzelemmel 3. helyre léphetne fel, hogyha a Baráti Futsal nem lép magasabbra. Lehetnek harmadikok is, hogyha kikap a Répcelak , de akkor a Baráti Futsalnak is ugyanannyi pontja van. Számukra a legjobb kimenetel egy döntetlen lenne, ebben bízhatnak, hogy meglehessen a 3. hely. Tavalyi évben is a bronzérmet akasztották a nyakukba, amire most is megvan az esély.

Baráti Futsal CSE:

Előző évi bajnokságban az ezüstérem volt az elismerésük. amire most is megvan az esélyük, sőt még az aranyra is. Igaz az eddigi állás szerint nem nagy az esély rá, de bármi megtörténhet. Ha az összes meccsüket megnyerik borul a sorrend, a Sárvár ezüst, az SZC Futsal bronzérmes, a Répcelak pedig lecsúszik a negyedik helyre. De ha bukik legalább egy meccsén is a sárvári csapatnak nem kell tudatuk alatt valamennyire félni, de a játékosok színvonala itt azért a Sárvárban legmagasabb. Tehát nem ez a forgatókönyv a legesélyesebb. Mindenesetre kíváncsian várjuk.

Auto-Szoft Pázmándfalu:

Ennek a csapatnak van lefixálva a helye, hiszen biztos utolsó helyezést érnek el, tavaly 5. helyen voltak tehát egy kis visszaesés.