Klub: Bristol City

Válogatottság: 45

Poszt: Középpályás

Életkor: 25

Legnagyobb sikerei: Magyar Bajnok 2016, Magyar- Ligakupa győztes 2015, Magyar Kupa győztes 2015, 2016, Magyar Szuperkupa győztes 2015, 2016 Európa Bajnok nyolcaddöntős 2016, RangAdó Az év felfedezettje 2016, Az Év csapata 2015/2016, Magyar Aranylabda 2016

Kép forrása: nso.hu

Pályafutása:

1995. 06. 17-én látta meg a napvilágot Budapesten. Egészen pici korától kezdve foglalkoztatta a labdarúgás gondolata.  Pályafutását a Goldball Fc-nél kezdte, ezt követően 10 évesen a Vasas Akadémiájához igazolt. Ahol annyira sok impulzus és negatív hatás érte, hogy majdnem felhagyott a profi labdarúgással. Azonban a Wágner fivéreknek sikerült, meggyőzniük, arról, hogy minden körülmények között folytassa a labdarúgást. Megjárta az alacsonyabb osztályban szereplő Kelen SC-t, és a Tabáni Spartacust. A labdarúgás mellett 2008-ban megismerkedett a futsal világával is, amiből a későbbiek folyamán nagyon sokat profitált. 16 éves korában igazolt a Portugáliában létrejött VSI Football Akadémiájára, ahol 2 évet töltött el. Az Ibéria-félszigeti kalandnak az akadémia megszűnése vetett végét. Mindössze 18 éves volt, amikor a Ferencvároshoz került. 2013/2014-es szezonban még a zöld-fehérek harmadosztályában szereplő együttesben szerepelt. Technikai fejlődésének és kitartó szorgalmas munkájának köszönhetően 2015. május 12 -én lépett pályára a Honvéd elleni 3-0 -ás hazai győztes Ligakupa mérkőzésen debütált az első csapatban. Nagyon hamar a kezdőcsapat kirobbanthatatlan labdarúgójává vált, oly annyira, hogy az őszi szezon egyik legjobbja volt. Tavasszal tagja volt, a bajnoki csapatnak. Nagy számára fordulatot jelentett az Európa Bajnokságon való részvétel. Számos kérő jelentkezett be nála, hogy a következő idénytől csatlakozzon az együttesükhöz. Végül a Serie A-ban szereplő Bologna FC lett a befutó. Az olasz szereplés eleinte jól indult, hamar a kezdő csapatba kvalifikálta magát és hétről hétre fejlődött. Azonban egy edzőváltást követően, egyre kevesebb játékperchez jutott. Hiába dolgozott kitartóan és szorgalmasan, nem számolt vele vezetőedzője. Így Nagy úgy döntött eljött az ideje a váltásnak és az angol másodosztályban szereplő Bristol City együtteséhez igazolt. Szerződés megkötése után két nappal, már végig játszotta a Birgminham elleni találkozót. 2019-óta folyamatosan játéklehetőséghez jut és mondhatni, kirobbanthatatlan a kezdő tizenegyből.

Válogatottság:

2015. szeptember 7-én mutatkozott be az Észak -Írország elleni idegenbeli találkozón. Nagyot szokás Bernd Storck egyik felfedezettjének is hívni. Oly annyira megbízott benne a volt szövetségi kapitány, hogy az Európa bajnoki pótselejtezőn is pályára léphetett. Technikás megmozdulásainak köszönhetően a német szakember az EB- keretbe, ahol Ausztria, Izland és a Belgium elleni mérkőzésen játszhatott. Azóta kapitány váltás is történt, de kivétel nélkül mindig ott van a neve a keretben. Marco Rossinak több alkalommal is feltették, hogy mi az oka, annak, hogy annak ellenére, hogy kevesebbet játszik a klub csapatában, mégis kirobbanthatatlan a keretből. Az olasz szakember válasza pedig, az volt, hogy nincsen olyan kaliberű középpályás, mint Nagy Ádám.

Kép forrása: magyarnemzet.hu

kiemelt kép forrása: goal.com