2021. április 14. (szerda)

Szlovákia Szlovák kupa negyeddöntő:

Banska Bystrica –Dunaszerdahely 3-2:

Schäfer András csapata a Banska otthonában lépett pályára a szlovák kupában. A hazai együttes már az első félidő második percében megszerezte a vezetést. Összeségében hiába játszott jobban a Dunaszerdahely és szerzett 2 találatot, de a mérkőzést nem sikerült megnyerni. Így búcsúzniuk kellett a szlovák kupától. Schäfer András a kezdőben kapott helyet és egészen a 83. percig a pályán volt. Kalmár Zsolt és Vida Máté sérülés miatt nem léphetett pályára.

Gólszerzők: Kupcik 2’ Frimmel 69’ Tóth 90+4’ ill. Müller 20’, Beskorovainyi 66’

2021. április 15. (csütörtök)

Szerbia Super Liga 31. forduló:

Partizan- Radnicki Nis 2-0:

A tabella második helyén álló Partizán otthonába látogatott el a Radnicki csapata. Az első perctől kezdve érezhető volt, hogy a hazai csapat mezőnyfölényben van és sokkal több helyzetet tud kialakítani, végül 2-0 ás eredménnyel legyőzte a vendég együttest. Holender Filip a kezdőben kapott helyet, gól szerzett majd az 63. percben lecserélték.

Gólszerzők: Asano 45’, Holender 58’

2021. április 16. (péntek)

Németország Bundesliga 29. forduló:

RB Leipzig- Hoffeinheim 0-0:

Hosszúidő után hazai pályán a pontot vesztett az RB Leipzig. Hiába dolgozott ki több helyzetet és birtokolta többet a labdát a hazai csapat,nem sikerült gólt rúgni. Hoffenheimnek is akadtak ígéretes helyzetei, azonban ezekből sem született győztes találat. Végül 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó. Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a találkozót, Szoboszlai Dominik továbbra is sérült. (mindhárman RB Leipzig)

Horvátország- HNL 29. forduló:

Hajduk Split – Osijek 0-1:

A horvát bajnokság 29. fordulója nem alakult jól a Hajduk számára. A kezdősípszót követően érezhető volt, hogy a tabella második helyén lévő Osijek mezőnyfölényben van. Ennek ellenére egy félidőn kerezstül sikerült tartani döntetlent, azonban a második játékidőben megszerezte a később győztesnek számító találatót a vendégcsapat. Kleinheisler László a kezdőben kapott helyet és egészen a 86. percig a pályán volt, míg Gyurcsó Ádám a kispadról nézte végig a találkozót.

Gólszerzők: Mierez 48’

2021. április 17. (szombat):

Olaszország – Primavera 1 – 19. forduló:

AC Milan U19- Torino U19 3-1:

Az olast korosztályos bajnokság 19. fordulójában az Ac Milan otthonában lépett pályára a Torino csapata. A hazai csapat a kezdősípszót követően a 13. percben megszerezte a vezetést. Sokáig úgy tűnt a vendégek egyenlíteni tudnak. Azonban ez nem sikerült, mert a Milan még gólt rúgott az ellenfél kapujába, így a találkozó 3-0-s győzelemmel zárult a találkozó a hazaiak javára. Kerkez Milos (AC Milan U19) a kezdőben kapott helyet és 64. percben cserélte le vezetőedzője.

Gólszerzők: El Hilali 13’42’, Roback 22’

Németország- Bundesliga 29. forduló:

Freiburg- Schalke 04 4-0:

Sallai Roland együttese hazai pályán fogadta a kiesési helyen álló Schalket. Az első perctől érzékelhető volt, hogy a Freiburg mezőnyfölényben van, sorra alakították ki a helyzeteiket. Alig hét perccel a kezdősípszó után meg lett ennek az eredménye, hiszem megszerezték a mérkőzés első találatát. A vendég együttesnek esélye sem volt s végül 4-0 hazai győzelemmel zárult a találkozó. Sallai Roland (Freiburg) a kezdőben kapott helyet, gólt szerzett és 2 gólpasszt is adott végül a 77. percben lecserélték.  

Gólszerzők: Holer 6’, Sallai 22’ (Büntetőből), Gunter 50’ 74’

Szlovákia Fortuna Liga 27. forduló:

Dunaszerdahely – Trencin 2-0:

 DAC-nak 3-2 es vereség után sikerült bizonyitani hazai pályán. Hiába birtokolták kevesebbet, a labdát, sorra alakították ki a helyzeteiket és ebből kettőt érvényesíteni tudtak. Schäfer András végigjátszotta a találkozót. Kalmár Zsolt és Vida Máté továbbra is sérült. Mindhárman a Dunaszerdahely játékosai.

Gólszerzők: Ramirez 8’ Divkovic 21’

Ciprus- Ciprusi bajnokság:

Anorthosis – Omonia Nicosia 0-2:

Lang Ádám csapata az Anorthosis otthonában lépett pályára a hétvégi fordulóban. Kezdő sípszót követően kiegyenlített volt a mérkőzés képe, azonban a vendégek kihasználtak a helyzeteiket és két találalatót szereztek. Ezzel pedig megnyerték a találkozót. A magyar védő végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Santos 44’ Scepovic 78’

2021. április 18. (Vasárnap)

Amerika MLS

New York Red Bulls – Sporting Kansas City 1-2:

A hétvégén elkezdődött az amerikai bajnokság idei szezonja. Sallói Dániel csapata New Yorkba látogatott el az első találkozón. Eleinte a hazai együttes vezetett, azonban Sallóiék kiharcoltak egy büntetőt, amit aztán értékesítettek. Végül a magyar csatár is betalált és meg tudta fordítani a találkozót. Végül 2-1 győzelemmel zárult a találkozó a Sporting javára. Sallói Dániel a kezdőben kapott helyet és egészen a 76. percig a pályán volt.

Gólszerzők: Clark 48’ ill. Kinda 59’ (Büntetőből), Sallói 61’

Törökország Super Lig 35. forduló:

Gaziantep – Kasimpasa 2-2:

A török bajnokság 35. fordulója nem alakult úgy a Kasimpasa számára, ahogy eltervezte. Eleinte a vendégek remek helyzeteket alakítottak ki, amikből megszerezték a 2-0ás előnyüket. Azonban a hazai a második félidőre felébredtek és egyenlíteni tudtak. Végül 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. Varga Kevin (Kasimpasa) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Dicko 63’, Demir 85’ ill. Thelin 5’ 58’

Basaksehir – Fenerbahce 1-2:

A kiesés ellen menekülő Basaksehir otthonában lépett pályára a Szalai Attila csapata. Eleinte a hazaiak kezdtek jól és szerezték meg a vezetést, végül ez sem volt elég. A papíron erősebbnek vélt csapat mindkét félidőben 1-1 gólt szerzett, ezzel pedig beállította 1-2 –ás végeredményt. Szalai Attila gólt szerzett és végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Sahiner 18’ ill. Szalai 40’, Pelkas 57’

kiemelt kép forrása: m4sport.hu