2021. április 27.

Ausztria Bundesliga 28. forduló:

Hartberg-Altach 2-1:

Az osztrák bajnokság alsó házi play offjában nem sikerült pontot szerezni az Altach együttesének.  Hiába szerezte meg a vendégcsapat az előnyt nem sokáig tartott, ugyanis a hazaiak 22. percben egyenlíteni tudtak, majd a második félidő véghajrájában megfordítottak az állást ezzel pedig megnyerték a találkozót. Bukta Csaba (Altach) a második félidő kezdetén lépett pályára.

Gólszerzők: Kainz 22’, Ried 85’ ill. Maderner 9’

Ausztria Bundesliga 2 23. forduló:

Liefering – Austria Wien II 5-1:

Az Austria Wien a Liefering otthonába látogatott el. Eleinte vezetettek a vendégek, azonban még az első félidőben megfordított az állást a Liefering. Érezhető volt, hogy a papírforma szerinti hazai együttes érvényesíteni tudja akaratát, sorra dolgozták ki helyzeteiket, labdabirtoklásban is jobbak voltak. Végül a második félidőben Sesko 3 gólt vágott az ellenfél kapujába, így a hazaiak 4 gólos előnnyel megnyerték a találkozót. Major Sámuel (Liefering) 73. percben jutott játéklehetőséghez. Mester Csaba (Austria Wien II) a kezdőben kapott helyet majd a 77. percben lecserélték.

Gólszerzők: Sesko 35’, 55”,59’, 67’ (Büntetőből), Havel 39’ ill. Huskovic 16’

2021. április 29.

Törökország Super Lig 38. forduló:

Alanyaspor- Fenerbahce 0-0:

Idegenbe lépett pályára Szalai Attila együttese a hétközi fordulón. Hiába dolgozott ki mindkét csapat helyzeteket, nem sikerült őket gólra váltani, így döntetlennel zárult a találkozó. Szalai Attila (Fenerbahce) kezdőben kapott helyet és végig játszotta a találkozót.

2021. április 30.

Ausztria Bundesliga 2 26. forduló

Liefering-Dornbim 3-2:

A gólzáporos hétkőzi forduló után, hazai pályán 3-2 győzelmet aratott a Liefering. Hiába volt sokáig kiegyenlített a mezőny, a hazaik több helyzetet tudtak kidolgozni és ezeket találatra váltani. Már az első félidőben kétgólos előny volt a mérleg a hazaiak számára. Major Sámuel (Liefering) az 51. percben lépett pályára

Gólszerzők: Sesko 9’ Reischl 32’ Amankwah 42’ ill. Zimmerschied 23’ Prirsch 56’

Németország Német Kupa – Elődöntők:

Werder Bremen- RB Leipzig 1-2:

A brémai csapat otthonában lépett pályára a magyarokkal felálló RB Leipzig. Mindkét csapat mezőnyfölényben volt és a rendes játékidőben nem sikerült találatot szerezniük. Így a játék folytatódott, azonban a vendégek hiába szerezték meg a vezetést a hazaiak egyenlíteni tudtak. Végül a hosszabbítás 12. Percében fordítani tudott a lipcsei együttes, ezzel pedig megnyerték a találkozót. Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a találkozót. Szoboszlai Dominik továbbra is sérült. (Mindhárman az RB Leipzig csapatát erősítik)

Gólszerzők: Bittencourt 105+1’ill. Hwang Hee-Chan 93’ Forsberg 120+1’

2021. május 1.

Olaszország Primavera 1 21. forduló

Spal U19-Sampdoria U19 2-1:

Csinger Márk újra a Spal korosztályos csapat a kezdőjében kapott helyet. A hazaiak nagyon jól kezdték a találkozót, sorra alakították ki helyzeteiket, ebből kettőt sikeresen érvényesíteni tudtak s ezzel pedig megnyerték a találkozót.

Gólszerzők: Ellertsson 7’ Moro 71’ ill. Obert 76’

Szlovákia -Fortuna Liga -Bajnokság Play Off 29. forduló:

Dunaszerdahely- Zilina 2-1:

Ismét érvényesült a papírforma a szlovák bajnokságban. Az erősebbnek titulált csapat az első félidőben tizenegyesből megszerezte a vezetést, azonban az öröm nem sokáig maradt. Ugyanis a vendégek nem sokkal a kapott gól után egyenlíteni tudtak. A mérkőzés végeredménye végül a második játékrészben eldőlt a hazaiak számára. Schäfer András végigjátszotta a találkozót, Kalmár Zsolt és Vida Máté továbbra is sérültek.

Gólszerzők: Davis 16’ (Büntetőből), Taiwo 68’ ill. Paur 61’

2021. május 2.

Anglia Premier League 2:

Aston Villa U23- Newcastle U23 1-1:

A magyar kapussal felálló Aston Villa U23 csapata otthon tudott tartani egy pontot. Korán megszerezték a vezetést a hazaiak és sokáig úgy tűnt nem fog újabb gól születni egyik csapat részéről sem. Azonban a vendég a második félidő véghajrájában rácáfoltak és egyenlítettek, ezzel pedig 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. Ónodi Ákos (Aston Villa U23) végig védte a találkozót.

Gólszerzők: Brown 26’ ill. Allan 88’

Portugália Liga Portugal 2- 31. forduló:

Oliveirense- Benfica B 0-2:

 Benfica B csapata az Oliveirense otthonában lépett pályára a hét zárónapján. Sokkal jobban ki tudta használni a helyzeteit a vendég együttes, labdabirtoklásban is jobbnak bizonyultak és két góllal megnyerték a találkozót. Csoboth Kevin (Benfica B) a 79. percben lépett pályára.

Gólszerzők: Araujo 39’ 68’

2021. május 3.

Törökország Super Lig 39. forduló:

Fenerbahce- Erzurum BB 3-1:

Esélye sem volt a vendég együttesnek a Fenerbahce otthonában. Nagyon gyorsan hátrányba kerültek egy büntetőnek köszönhetően, ezt követően még 2 gólt kaptak az első félidőben. Ennek ellenére azonban látszott a vendégeken, hogy a végsőkig küzdenek. Ennek végül a 81.percben meglett az eredménye és szépítő találatot szereztek. Szalai Attila (Fenerbahce) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Sosa 6’ (Büntetőből), Valencia 12’ Pelkas 14’ ill. Sert 81’

Kasimpasa- Alanyaspor 3-0:

Varga Kevin együttese is gólzáporos mérkőzéssel zárta a találkozót. Az első félidőben megszerezték a vezetést két találattal, majd a másodikban is szereztek egyet. Ezzel pedig 3-0-ás győzelemmel zárult a találkozó.

Gólszerzők: Hajradinovich 36’ 60’ Thelin 45+2’

Kiemelt kép forrása: redbull.hu