2021. május 13. csütörtök:

Amerika MLS:

Houston Dynamo- Sporting Kansas City 1-0:

Az amerikai bajnokság 5. fordulójában idegenben lépett pályára a Sporting Kansas. A kezdősípszótól kezdve érezhető volt, hogy mindkét csapat mezőnyfölényben van. Hiába alakítottak ki több veszélyes támadást és birtokolták többet a labdát a vendégek, végül nem sikerült érvényesíteni akaratukat. A hazaiak pedig második félidő első részében megszerezték a vezetést, ezzel pedig megnyerték a találkozót. Sallói Dániel (Sporting Kansas) a 20. percben lépett pályára.

Gólszerzők: Urruti 56’

Németország – Német Kupa:

RB Leipzig –Borussia Dortmund 1-4:

A német kupa döntőjét a berlini Olympia Stadionban rendezték meg csütörtök este. A lipcseiek nem kezdték jól a találkozót, már az ötödik percben megbontotta a védelmi rendszert a sárga fekete együttes, amikor is megszerezték a vezetést. Ezt követően a vendégek még két találatót szereztek. A második félidőben, azonban a hazaiak feltámadtak és sorra alakították ki a helyzeteiket, többet birtokolták a labdát. A szépítő találat után még meg volt az esély, hogy a lipcseiek kiegyenlítenek. Végül nem sikerült és a Borussia Dortmund hódította el a Német Kupát. Gulácsi Péter végigjátszotta a találkozót. Willi Orbán a kispadon volt, Szoboszlai Dominik továbbra is sérült. Mindhárman az RB Leipzig játékosai.

Gólszerzők: Olmo 71’ ill. Sancho 5’ 45’, Haaland 28’ 87’

2021. május 15. szombat:

Olaszország Primavera 1 23. forduló:

Az U19-es bajnokság 23. fordulójában Kerkez Milos csapata a Spal otthonában lépett pályára. Mindkét csapat mezőnyfölényben volt, azonban a vendégek a második félidő véghajrájában megszerezték a vezetést. Ezzel pedig megnyerték a találkozót. Csinger Márk (Spal U19) végigjátszotta a találkozót. Kerkez Milos (AC Milan U19) a kispadon volt.

Gólszerzők: El Hilali 83’

Németország – Bundesliga 33. forduló:

Freiburg – Bayern München 2-2:

Bundesliga utolsó előtti fordulója több meglepetést is tartogatott a hétvégén. Schwarzwald Stadionban (Freiburg) lépett pályára a bajnokság győztese. Eleinte a vendégek tudták érvényesíteni akaratukat, azonban a hazai csapat nem adta fel és folyamatosan küzdöttek a győzelemért. Lewandowskinak a büntető gól mellett több ígéretes helyzete is volt, azonban egyikből sem született találat. Sallai Roland (Freiburg) 61. percet játszott a találkozón.

Gólszerzők: Gulde 29’, Gunter 81’ ill. Lewandowski 26’  (Büntetőből) Sane 53’

Szerbia Super Liga 37. forduló:

Partizan – FK Vozdovac 3-0:

A Partizan tovább folytatja remek szezonját. A hétvégi fordulón a kezdősípszótól kezdve érvényesíteni tudták akaratukat és gyakorlatilag az ellenfélnek esélyesem volt. 2 hazai találat és egy öngól született, így 3-0-s hazai győzelemmel zárult a találkozó. Holender Filip (Partizan) a kezdőben kapott helyet és 60 percet játszott.

Gólszerzők: Jovic 73’, Natcho 79’ ill. Bogdanovic 21’ (Öngól)

Törökország Super Lig 42. forduló:

Sivasspor – Kasimpasa 2-1:

Varga Kevin együttese a Sivasspor otthonába látogatott el a 42. fordulóban. Eleinte jól kezdtek a vendégek, de végül a hazaiak több veszélyes támadást alakítottak ki, ezekből kettőt érvényesíteni tudtak. Kasimpasa pedig a mérkőzés 73. percében büntetőt harcolt, amivel szépíteni tudtak. Varga Kevin (Kasimpasa) a kezdőben kapott helyet és egy félidőt végigjátszott.

Gólszerzők: Kayode 42’ Gradel 69’ ill. Erdogan 73’ (Büntetőből)

Kayserispor- Fenerbahce 1-2:

Ismételten érvényesült a papírforma. A tabella harmadik helyén álló Fenerbahce a tabella 17. helyén álló Kayserispor otthonába látogatott el. A kezdősípszó után a hazaiak szerezték meg a vezetést, azonban nem sokáig örülhettek ugyanis a vendégek összekapták magukat és 2 találatót vágtak az ellenfél kapujába. Ezzel pedig megnyerték a találkozót. Szalai Attila (Fenerbahce) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Pedro Henrique 18’ ill. Valencia 90’ (Büntetőből), Aziz 90+9’

Szlovákia Fortuna Liga 31. forduló:

Trencsén – Dunaszerdahely 1-1:

A bajnokság play offjában idegenben lépett pályára a Dunaszerdahely csapata. Mindkét csapat mezőnyfölényben volt, több ígéretes helyzetet is kialakítottak, azonban ezek 1-1 es döntetlenre voltak elegek. Schäfer Andrása kezdőben kapott helyet és 75 percet játszott. Vida Máté a kispadon volt, míg Kalmár Zsolt sérült. Mindhárman a Dunaszerdahely együttesét erősítik.

Gólszerzők: Corryn 90’ ill. Beskorovainyi 57’

2021. május 16. vasárnap:

Amerika MLS:

Minnesota- FC Dallas 1-0:

A frissen igazolt Schön Szabolcs csapata az FC Dallas idegenben lépett pályára. Hiába játszottak jobban a vendégek, nem sikerült felülkerekedni az ellenfélen, így 1-0-s hazai győzelemmel zárult a találkozó. Schön Szabolcs (FC Dallas) 66. percben jutott játéklehetőséghez.

Gólszerzők: Lod 90+4’

Sporting Kansas City- Vancouver Whitecaps 3-0:

Az amerikai bajnokságban is érvényesülni tudott a papírforma. Az erősebbnek bizonyult Sporting Kansas háromgólos hazai győzelmet aratott, amihez a magyar középpályás is hozzájárult. Sallói Dániel (Sporting Kansas) végigjátszotta a találkozót és gólt szerzett.

Gólszerzők: Sallói 28’, Pulido 32’ (Büntetőből) 58’

Németország Bundesliga 33. forduló:

Mainz – Borussia Dortmund 1-3:

A friss kupagyőztes Borussia Dortmund legyőzte a kiesés elől megmenekült Mainz együttesét. A vendégek már az első félidőben két találatót szereztek, hiába állt vesztésre a hazai csapat a végsőkig küzdött. Végül a véghajrájában büntetőből szépítő találatot szereztek. Szalai Ádám (Mainz) a 72. percben lépett pályára.

Gólszerzők: Guerreiro 23’, Reus 42’ ill. Quaison 90+1’ (Büntetőből)

RB Leipzig – Wolfsburg 2-2:

A lipcsei csapat utolsó hazai találkozója nehézkesen indult. Eleinte vendégcsapat tudta érvényesíteni akaratát és megbontotta a hazai védelmet. Azonban a második félidőben a lipcseiek feltámadtak és két találatót is szereztek, ezzel pedig 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a találkozót. Szoboszlai Dominik továbbra is sérült. Mindhárman az RB Leipzig csapatát erősíti.

Gólszerzők: Kluivert 51’ Sabitzer 78’ (Büntetőből) ill. Philipp 12’ 45+1’