Magyarország- Ciprus 1-0 :

Európa Bajnokságra készülő együttes keretét, június elsején véglegesítette Marco Rossi szövetségi kapitány. A 26 fős keretből Tóth Balázs, Spandler Csaba és Szoboszlai Dominik maradt ki. A lipcsei középpályás kimaradása óriási veszteség a csapat számára, azonban féléve elhúzódó sérülése és a jövőbeni karrierje miatt ez volt a legoptimálisabb döntés, amit az olasz trénert hozott.

A felkészülési mérkőzésre 23 főt nevezhetett a kapitány, így a nemzeti csapat két alapembere Sallai Roland és Szalai Ádám, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Gazdag Dániel kimaradtak. Hosszú idő után ismételten nézők előtt léphetett pályára a Magyar Válogatott. A majdnem teltházas stadion teljesen más eufóriát adott a játékosnak, azonban ez sokáig nem adott önbizalmat a csapat számára.  A mérkőzés első félidejében ugyan mezőnyfölényben voltunk és több alkalommal birtokoltuk a labdát, de nem sikerült helyzeteket kialakítani. Ahogyan haladt előre a találkozó tisztán kivehető volt, hogy egy –egy húzó ember hiánya akadályt jelenthet. Schäfer András először kapott helyet a kezdőcsapatban, (csereként beállva már megmutatta, hogy nagy segítség a csapat számára) és a belé fektetett bizalmat meghálálta a mérkőzés 36. percében. Amikor egy szépen kidolgozott helyzetet követően, Holender Filip kapott remek labdát, azonban ő elcsúszott és a labda Schäfer elé pattant, aki remekül kihasználta helyzetét és a kapu felső sarkába rúgta a labdát. Ezzel pedig a magyar együttes megszerezte a vezetést. A második játékrészben az olasz szakember több alapembernek számító játékosát is lecserélte, ezzel is tartalékolva az Európa Bajnokságra. A mérkőzés képe megváltozott, sokkal többet birtokolta a hazai csapat a labdát, több ígéretes helyzetet sikerült kidolgozni, pontos passzok száma is növekedett. A gólszerző Schäfer András kapott remek labdát és lódult meg a kapu felé, azonban a ciprusiak védője a 16-oson belül szabálytalankodott vele szemben. Így a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyes rúgását a mérkőzés 86. Percében Nikolics Nemanja vállalta el, azonban a kapu bal alsó sarkába rúgta, ahonnan a ciprusi kapus védeni tudta, így az eredmény továbbra is 1-0-s hazai vezetés.  A folyamatos magyar támadásnak köszönhetően a vendégek elfáradtak, így lehetőségük nem maradt az egyenlítésre. A találkozó végül 1-0-s magyar győzelemmel zárult.

A mérkőzésen 2 újonc is pályára léphetett. Hahn János a Paks FC csatára, aki idén bezsebelte az NB1 gólkirálya címet. Hahn a kezdőben kapott helyett és egészen a x. Percig a pályán volt. A második újonc Bolla Bendegúz, aki helyett kapott már Marco Rossi keretében 2020. őszé, azonban a bemutatkozására egészen mostanáig várni kellett.

A magyar kezdőcsapat:

Gulácsi – Botka, Lang, Szalai Attila – Lovrencsics, Kleinheisler, Sigér, Schäfer, Holender – Hahn, Varga Kevin

A ciprusi kezdőcsapat:

Mihail – Karo, Szotiriu, Joannu – Avraam, Kasztanosz, Artimatasz, Pszaltisz – Pittasz, Hrisztofi, Papulisz

Kiemelt kép forrása: nso.hu