5. Nagy Gergely – Paks

                Nagy Gergely személyében tapasztalt hálóőrt igazolt a Paks. A korábban a magyar válogatott bő keretében is megforduló kapus 1 évnyi légióskodást követően tért vissza az ”Atomvárosba”. A legutóbb Görögországban futballozó Nagy, már be is mutatkozhatott régi-új csapatában, ahol a Mezőkövesd elleni szezonnyitó mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedtek. A három bekapott gól ellenére minden bizonnyal a következő fordulóban is Nagy nevével fog kezdődni a paksiak névsora, akik a hírek szerint hosszútávon terveznek a korábban a Vasasban is megforduló hálóőrrel.

4. Libor Kozák – Puskás Akadémia

                Június 23-án hivatalosan is bejelentette a Puskás Akadémia Libor Kozák érkezését. A kilencszeres cseh válogatott labdarúgó számára nem ismeretlen környezet Magyarország, a jelenlegi klubjának névadójáról elnevezett Puskás Ferenc Stadionban (ma Puskás Aréna) szerezte első találatát a nemzeti csapatban. Kétszeres olasz, valamint cseh kupagyőztesnek is mondhatja magát, aki mindezek mellett az Európa-liga 2012-13-as szezonjának gólkirályi címét is bezsebelte. A 32 esztendős, korábban a Premier League-ben is megforduló Kozák nagy tervekkel érkezett hazánkba, ahol azonban eddigi 3 meccsén csak egy sárga lap, valamint egy kihagyott ziccer fűzhető a nevéhez. A már csak az NB1-ben érdekelt felcsútiak hozzá fűzött reményeit ugyan még nem váltotta be, de minden bizonnyal továbbra is meg fogják adni neki a lehetőséget a bizonyításra.

3.  Nenad Lukic – Budapest Honvéd

                Nenad Lukic neve nem lehet ismeretlen a szerb, de most már a magyar labdarúgás kedvelőinek sem. A 28 éves, 1,5 millió euróra becsült szerb válogatott támadó Topolyáról érkezett a XIX. kerületbe. Az előző idényben szerb gólkirályi címet is ünneplő Lukic, eddigi 302 pályára lépése alatt 92 gólt szerzett. Kispesti remények szerint 100. találatát még piros-feketében ünnepelheti. A Budapest Honvédban való bemutatkozása nem sikerült túl fényesre. A 2021-22-es idény első fordulójában egy gólos vezetésről 4-1-es zakóba futottak bele a frissen feljutó Debrecennel szemben. Érdekesség, hogy a közelmúltban is láthattunk már az NB1-ben szerb gólvágót Dejan Georgijevic személyében, akinek azonban nem sikerült túl fényesre magyarországi karrierje, 7 meccsen csupán egy találatig jutott a Ferencváros színeiben.

2. Marcel Heister- MOL Fehérvár FC

                Marcel Heister személyében kiváló balhátvédet igazolt a MOL Fehérvár a rekordbajnok FTC-től, akik nagy meglepetésre nem hosszabbítottak szerződést a némettel. Az előző idényben az InStat szerint az NB1 legjobb játékosának választott Heister meghatározó játékosa volt a Ferencváros Bajnokok-ligája menetelésének, valamint bajnoki győzelmének, melyet háromszor is ünnepelhetett zöld-fehérben. Bemutatkozó mérkőzésén rögtön egy hatalmas góllal köszönt be a fehérvári közönség előtt, akik azonban nem lehettek boldogok a mérkőzést követően, 1-1-es döntetlent ért el szeretett csapatuk az Ararat Jereván ellen. Heister nagy erőssége lehet a Puskás Akadémiához hasonlóan már csak az NB1-ben érdekelt Fehérvárnak, akik eddigi 3 mérkőzésükön mindannyiszor a kezdőbe nevezték őt, aminek szemmel láthatóan kirobbanthatatlan tagja lett.

  1. Ryan Mmaee – Ferencváros

                Samy után öccse, Ryan Mmaee is a Ferencváros keretéhez tartozik, ahol mindketten fontos szerepet töltenek be. Míg előbbi a védelemben, Ryan a támadósorban erősíti a IX. kerületieket, akik az előző idényekhez hasonlóan, úgy most is a Bl selejtezőjében érdekeltek. A szóban forgó támadó Boli alternatívájaként érkezett az Üllői útra, azonban kiváló formájának köszönhetően hamar a kezdőben találta magát. Eddigi 6 pályára lépése során 5 gólt szerzett, amivel hamar a szurkolók szívébe zárta magát. A legutóbb Cipruson légióskodó belga számára hatalmas előrelépést jelentett ez a transzfer, aki minden erejével azon lesz, hogy bizonyítson az edző, a vezetőség, valamint a szurkolók számára is.