Minden sportágban izgalmasnak ígérkezik az átigazolási szezon. A hazai labdarúgás piacán, a szezon befejezése előtt egy hónappal már felreppentek az esetleges átigazolási pletykák.

Válogatott igazolások:

Schön Szabolcs:

Elsőként az MTK-ban remek szezont futó Schön Szabolcs jelentette be, hogy légiósnak áll és az amerikai MLS-ben szereplő FC Dallasnál folytatja pályafutását.

Mint kiderült a budapesti kék-fehér klub és a Dallas együttese nagyon hamar meghozták a döntést. Azonban a megállapodásban az is szerepelt, hogy Schön május elején csatlakozhat új klubjához, addig pedig az MTK-t kell segítenie. Nem sokkal a megérkezését és a sikeres orvosi vizsgálatokat követően, 2021. május 9-én bemutatkozott a Dallasban. Ezt követően Marco Rossitól meghívót kapott a nemzeti csapat 30 fős keretébe, majd azt követő szűkített keretbe. Így az amerikai debütálás után a Magyar Válogatottban is bemutatkozhatott.

Átigazolási ár: 1.20 millió euró

Szerződés hossza: 3 év

Klub: FC Dallas

Gazdag Dániel:

Alig, hogy véget ért az NB1 máris újabb bejelentés érkezett, hogy még egy magyar csatlakozik az amerikai bajnoksághoz. Ezúttal Gazdag Dániel személyében, aki 11 évet töltött el a Kispesti klubnál, ahol 212 mérkőzésen lépett pályára. Hiába alakult a Budapest Honvéd szezonja máshogy, mint amit szerettek volna, Gazdag remek formában játszott és csak idők kérdése volt, hogy klubbot vált. Azt azonban senki sem gondolta volna, hogy a tengerentúlon találja meg a lehetséges együttest. Már a Telki edzőtáborban edzett, amikor is repülőre ült és a Philadelphia Unionhoz utazott. Elvégezték a vizsgálatokat, pár napot edzett a csapattal, majd 2021. május 24-én debütált.

Átigazolási ár: 1.64 millió euró

Szerződés hossza: 2 év

Klub: Philadelphia Union

Lovrencsics Gergő:

5 év Ferencvárosban eltöltött év után eligazol, és nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését a zöld-fehérek csapatkapitánya. Sikeres bajnokság, Bajnokok Ligája szereplés után május közepén bejelentette, hogy klubot vált. Az EB közeledtével képlékeny volt, mindenki számára, hogy pontosan melyik csapat mellett teszi le voksát. Több emberben felmerült, hogy Lengyelország lesz ismét a befutó. Azonban nem sokkal az EB vége után megtört a jég és nyilvánosságra hozta, hogy a horvát bajnokságban szereplő Hajduk Split csapatához igazol. A tegnapi nap folyamán, azaz 2021. július 17. a bemutatkozásra is sor került.

Átigazolási ár: ingyen

Szerződés hossza: 2 év

Klub: Hajduk Split

Varga Roland:

Már a télen is klubot váltott, akkor az MTK-t választotta, ahol bombaformába került és ismételten lehetőséget kapott a Válogatottban. Ahogy befejeződött az Eb számára, bejelentette, hogy légiósnak áll és az arab bajnokságban szereplő al-Ittihad Kalba együttesével köt 2 évre szóló szerződést. Nem Varga az egyetlen, aki a klubbal köt szerződést, hiszen Dzsudzsák Balázs is játszott itt kisebb nagyobb kihagyásokkal 2 éven keresztül.

Átigazolási ár: ingyen

Szerződés hossza: 2 év

Klub: al-Ittihad Kalba

Bolla Bendegúz:

Az 1999-es születésű Bolla Bendegúz átigazolása sem okozott meglepetést senki számára. A sikeres válogatott debütálás és Európa Bajnoki szereplés után (amin végül Bolla nem lépett pályára) várható volt, hogy a remek szezont futó védő külföldön folytatja pályafutását. Karrierjét tekintve előző klubja a MOL Fehérvár FC fokozatosan szoktatta hozzá a felnőtt futballhoz. 2017-ben került a fehérvári együtteshez, onnan kölcsönbe a Siófokhoz, majd a Zalaegerszeghez. 2020 nyarán visszatért a piros-kékekhez, ahol nagyon hamar alapember lett. Szerepelt a márciusban megrendezésre kerülő U21-es Európa Bajnokságon, ahol csapatkapitányként vezetett a magyar együttest. Az átigazolás kapcsán a befutó csapat a Premier League-ben szereplő Wolwerhampton lett. Ugyan 2021/2022-es szezont még, nem a szigetországban kezdte, hiszen egy évre kölcsönbe került a svájci Grasshoppershez, ahol július 27-én debütált.

Átigazolási ár: 2 millió euró

Szerződés hossza: 5 év

Klub: Wolverhampton (kölcsönben Grasshoppers)

NB1 átigazolás:

Huszti András:

Ismételten egy újabb utánpótlás válogatottat igazolt kölcsönbe a Zalaegerszeg. A magyar jobbhátvéd előző szezonban az NB1-be feljutó majd onnan egy szezon után kieső Budafoktól visszatért a Puskás Akadémiához, ahonnét pedig kölcsön vette a ZTE. Ugyan az élvonalbeli bemutatkozásra már sor került korábban, azonban a fővárosi együttesnél vált alapemberré.

Átigazolási ár: 200 euró

Szerződés hossza: 1 év

Klub: ZTE FC

Skribek Alen:

Husztihoz hasonlóan az előző idényben kölcsön adta a Puskás Akadémia a Budafoknak. A kieső együttesnél folyamatosan játéklehetőséghez jutott és alapemberré vált. Így nem csoda, hogy a Zalaegerszeg figyelmét és felkeltette és egy évre szóló kölcsönszerződést írt alá a klubbal.

Átigazolási ár: 300 euró

Szerződés hossza: 1 év

Klub: ZTE

Beke Péter:

A korosztályos válogatott középpályás 2017-ben igazolt a Hamburg korosztályos csapatához. Szerepelt az U17-es, U19-es és a Hamburg II csapatában is. Végül négy év légióskodás után úgy döntött hazaigazol és a zalai kék-fehér együttesre esett a választása. Ami kiváló lépés számára, hiszen folyamatosan lehetőséghez jut a felnőtt csapatnál.

Átigazolási ár: ingyen

Szerződés hossza:

Klub: ZTE

Szerződéshosszabbítás:

Dárdai Márton:

A Bundesligában szereplő Hertha BSC magyar középhátvédje 2025-ig meghosszabbította szerződését klubjával. A félig magyar állampolgárú játékost a nemzeti csapat olasz mestere Marco Rossi igy figyelemmel kíséri. Elmondta, hogy szívesen látna a válogatottban, azonban a döntés Dárdai kezében van.

Szoboszlai Dominik:

Május közepén jelentette be a magyar középpályás, hogy egy évvel meghosszabbítja szerződését az RB Leipziggel. Érdekesség, hogy akkor még egyetlen egy percet sem játszott a német élvonalban. Ugyanis bemutatkozására egészen július 17-ig kellett várni, amikor 45. percet játszott AZ Alkmaar elleni felkészülési mérkőzésen.

Kiemelt kép forrása: google képek