A 2021/2022es futsal  szezon elkezdődött.

Szokás szerint 10 csapattal indult meg az NB1. Haladás, Berettyóújfalu, Újpest, Veszprém, Debrecen, Kecskemét, Nyírgyulaj, Kistarcsa ( Dunaferr helyére érkezett), TFSE (Aramis helyére érkezett), Aramis. Na de, hogy is lehet az, hogy az Aramis kiesett mégis az NB1ben indulhat? A Ferencváros csapatát Augusztus 2.án megszüntették.Visszaléptek az összes bajnokságból amibe neveztek,mint utánpótlás mint a felnőtt csapattal.  Az Aramis és a Maglód csapatának lett lehetősége a Fradi helyére kerüléséhez. MLSZ az Aramis csapatát választotta felkerülő csapatnak.

Az első fordulóban: Egy szuper kupával kezdtek a Bakonyiak, Szombathely ellen. 6-5 lett a mérkőzés végeredménye a Veszprém javára. A mérkőzésen Hajmási Milán piros lapot kapott.

Gólokat lőtte:  Haladás: Dávid Richárd(15 ÖG,29), Sipos Gergő(35), Gerencsér Antal(36), Diniz De Souza Henrique(2,27) Veszprém: Tatai József(35), Rutai Balázs(12,22,22),Dos Santos Sergio Rodrigo(36)

A forduló 2. mérkőzése: Berettyóújfalu-Nyírgyulaj .Végeredménye 4-3. Nagyon szoros mérkőzés volt.

Gólokat lőtte: Berettyóújfalu: Horváth Norbert(38), Tóth Attila(25,27), Kártik Zsombor(18) Nyírgyulaj:Szöcs László(35), Csoma Alpár(3,34)

3. mérkőzés: Debrecen-Kecskemét

Mérkőzés 31. percéig nem volt biztos a Debrecen győzelme. Kecskemét rengeteg helyzetet alakított ki amit Dobi Attila hárított is. A másik oldalon Rigó László eget rengető védéseket mutatott be egész mérkőzés alatt.  A végeredmény 2-0 lett. Góllövők:Harmati Tamás(11), Vass Ottó(31).

 4. mérkőzés: Kistarcsa-Újpest

Kistarcsa NB2ből került fel. Olyan teljesítményt mutattak be már az első mérkőzésükön, hogy az Újpest is csak tátott szájjal nézett. A mérkőzés végeredménye 1-2 lett az Újpest javára.Östör Martin nem tudott pályára lépni,mert bokaszalag szakadást szenvedett. Jobbulást kívánunk neki.A mérkőzés után Nehéz Krisztián, Horváth Benedek a felnőtt, Béres Dominik az U19-es válogatottba kapott meghívót.

Góllövők: Újpest: Moreira Alves Lucas(37), Nehéz Krisztián(22), Kistarcsa: Barabás Miklós(40).