Szoboszlai Dominik debütálása igenis jóra sikerült Németországba, első mérkőzése a Német Kupában volt, ahol ugyanis góllal debütált, csapatával a másodosztályú Sandhausen csapata felett sikerült fölényes győzelmet aratni. Az összecsapásban meglátszott a szintkülönbség, hiszen 4-0-ás győzelemmel kezdte a DFB-Pokal-ban . Fontos szerepe volt a magyar játékosoknak is a győzelemben, hiszen a vezetést Wili Orbán a 19. percben, míg a végeredményt Szoboszlai Dominik állította be a 81.-ik minutumban.

A mérkőzés összefoglalója ide kattintva megtekinthető.

A Bundesliga első mérkőzésén nem volt meg az az “igazi” debütálása, hiszen csereként állt be. Ekkora a csapat a Mainz-tól, idegenben 1-0-ra kikapott, ekkor Dominik a 64. percben állt be.

Marsch loses Bundesliga debut as Leipzig stumble at coronavirus-hit Mainz |  News9 Live

Az igazi debütálása hazája születésnapján , azaz a Nemzeti Ünnepünkön, Augusztus huszadikán történt. Ekkor ugyanis már kezdőként nevezte a lipcsei csapat ,amit szépen meg is hálált. A 38.-ik percben villant elősször, akkor a tizenhatos széléről óriási bombagóllal mattolta az ellenfelet.

A második gólja már a specialitásai közé tartozik, hiszen szabadrúgásból , 30 méterről lett a kapu fele ívelve, ami gyönyörűen a hálóba is szállt, ezzel a második gólját is megszerezte.

De! Ha még ez sem lenne elég, akkor elmondható még egy-két extra is. A forduló csapatába is beválasztották Wili Orbán mellett. Emellett a forduló játékosa is lett, és a Bundesliga Facebook-jának még a háttérképe is lett!
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy