2021. augusztus 19. :

Amerika – MLS:

Philadelphia Union- New York City FC 1-0:

Gazdag Dániel együttese (Philadelphia Union) hazai pályán fogadta a New York City csapatát. Első pillanattól kezdve a vendégek domináltak, azonban a hazaiak a második félidőben megszerezték a vezetést, ezzel pedig megnyerték a találkozót. Gazdag Dániel a kezdőben kapott helyet és 63 percet játszott.

Gólszerzők: Bedoya 67’

Sporting Kansas –Portland Timbers 1-1:

A Portland együttese a Sporting Kansas otthonában lépett pályára az MLS hétvégi fordulójában. A hazaiak sokkal több alkalommal birtokolták a labdát, több helyzetet dolgoztak ki, azonban a vendégek a mérkőzés 17. percében megszerezték a vezetést. Ezt követően több alkalommal próbálkozott a Kansas, végül a második félidő hosszabbításában sikerült Sallói Dániel jóvoltából egyenlítő találatot szerezni. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. Sallói Dániel végig játszotta a találkozót.

Gólszerzők: Sallói 90+2’ ill. Mora 17’

FC Dallas – Seattle Sounders 0-1:

Schön Szabolcs csapata (FC Dallas), hiába lépett pályára hazai pályán nem sikerült pontokat szerezni. Hiába kezdtek jól a hazaiak, egy szerencsés helyzetnek köszönhetően a vendégek a mérkőzés 63. percében megszerezték a vezetést. Így a találkozó 1-0-ás Seattle győzelemmel zárult. Schön Szabolcs 77 percet játszott.

Gólszerzők: Ruidíaz 63’

UEFA Európa Ligaselejtező:

Omonia NicosiaRoyal Antwerp FC 4-2:

Az Omonia Nicosia fölényes győzelmet aratott ellenfele felett. A vendégek szerezték meg ugyan a vezetést, azonban a hazaiak remekül használták ki helyzetüket és egyenlíteni tudtak. Ezt követően Langék mezőnyfölénybe kerültek. Több alkalommal birtokolták a labdát, számos helyzetet is kialakítottak. Végül az Omonia 4-2 –re megnyerte a találkozót. Lang Ádám (Omonia Nicosia) végigjátszotta az összecsapást.

Gólszerzők: Loizou 43’ 56’ Kakoullis 49’ Atiemwen 84’ ill. Benson 26’ Miyoshi 62’

Fenerbahce- HJK 1-0:

A magyar védővel az élen felálló Fenerbahce ismételten győzelmet aratott. Az első perctől mezőnyfölénybe kerültek, de a vezető találatra egészen a 65. percig várni kellett. Ezzel pedig megnyerték a mérkőzést. Szalai Attila végigjátszotta találkozót.

Gólszerzők: Gümüskaya 65’

2021. augusztus 20.

Németország- Bundesliga:

RB Leipzig- VFB Stuttgart 4-0:

Mainz utáni vereség után, összekapta magát az RB Leipzig és 4-0-s győzelmet aratott a Bundesliga 2. fordulójában. Már a kezdősípszót követően akadt helyzete a hazaiaknak és számos jó megmozdulásuk is volt. Majd a mérkőzés 38. percében Szoboszlai kapott remek labdát, amit aztán a 16-oson belül egyenesen a kapuba lőtt. Ezt követen hiába próbálkozott többször is a Stuttgart egyik sem volt eredményes. A második félidőben a sérülésből visszatért magyar középpályás egy szabadrúgást követően ismét eredményes tudott lenni és megszerezte a lipcseiek harmadik találatát. Az összecsapás végül 4-0-ás hazai győzelemmel zárult. Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a találkozót, Szoboszlai Dominik 77. percet játszott. (Mindhárman RB Leipzig játékosai)

Gólszerzők: Szoboszlai 38′ 52′ Forsberg 46′ Silva 65′ (Büntetőből)

2021. augusztus 21.

Németország Bundesliga

SC Freiburg- Borussia Dortmund 2-1:

Nagy meglepetést okozott a Freiburg a német bajnokság második fordulójában. Már a 6. percben megszerezték a hazaiak a vezetést, hiába kapott helyett a sárga-feketék kezdőcsapatában Haaland ezúttal nem sikerült gólt szereznie. A Freiburg második találatát Sallai Roland szerezte egy remek helyzet kihasználásnak köszönhetően. A mérkőzés végül 2-1 hazai győzelemmel zárult. Sallai Roland (Freiburg) 71. percet játszott.

Gólszerzők: Grifo 6’ Sallai 53’ ill. Keitel 59’

VfL Bochum – FSV Mainz 2-0:

A frissen feljutó Bochum hazai pályán győzelmet aratott a Mainz felett. Ugyan az első perctől kezdve a vendégek kerültek mezőnyfölénybe, azonban a Bochum két remek helyzetet kihasználva 2 gólt rúgott az ellenfél kapujába. Így a Bochum megszerezte első győzelmét. Novothny Soma (Bochum) nem volt keretben. Szalai Ádám pedig 62. percben lépett pályára.

Gólszerzők: Holtmann 21’ Polter 56’

Svájc – Super League:

Zürich –Grasshoppers 2-1:

A tabella első helyén álló Zürich hazai pályán fogadta a magyar hátvéddel felálló Grashopperst. A kezdősípszót követően érezhető volt, hogy a hazai együttes dominál, azonban a vendégek már a mérkőzés 7. percében megszerezték a vezetést. Az öröm nem sokáig tartott, ugyanis a hazaiak három perccel később egyenlíteni tudtak. Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a találkozó, azonban a Zürichnek sikerült otthon tartani a három pont. Bolla Bendegúz (Grasshoppers) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Marchesano 10’ Ceesay 90+5’ ill. Margreitter 7’

Törökország Super Lig:

Kasimpasa- Giresunspor 2-0:

A török bajnokság második fordulójában érvényesült a papírforma. Ugyan a vendég együttes több alkalommal birtokolta a labdát, több helyzetet alakított ki, de mégis jobbnak bizonyult a Kasimpasa. Két remek helyzetet kihasználva megnyerték a találkozót. Varga Kevin (Kasimpasa) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Jorgensen 14’ Bozok 90+2’

Amerika MLS:

Minnesota United- Sporting Kansas 0-0:

 A hétvégi döntetlen után, hiába játszott jobban a Sporting, nem sikerült megszerezni a három pontot. A hazaiaknak alig akadt helyzete a találkozón, végül 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó. Sallói Dániel (Sporting Kansas) 64. percben jutott játéklehetőséghez.

2021. augusztus 22.

Amerika MLS:

Philadelphia Union- CF Montreal 1-1:

Montreal már az első félidőben előnyre tett szert, így nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a találkozó eldőlt. Azonban a hazaik a második félidő véghajrájában egyenlíteni tudtak, végül döntetlennel zárult a találkozó. Gazdag Dánielt (Philadelphia Union) 65. percben cserélte le vezetőedzője.

Gólszerzők: Sullivan 87’ ill. Mihailovic 45+1’

Houston Dynamo- FC Dallas 2-2:

Schön Szabolcs együttese az FC Dallas a hétvégi vereséget követően csak 2-2-es döntetlent tudott kiharcolni. A vendégek végig mezőnyfölényben voltak, sőt a második félidőben sokkal jobban játszottak, mint az ellenfél, de ez nem volt elég a győzelemhez. Schön Szabolcs 58. percet játszott a találkozón.

Gólszerzők: Picault 25’ Vera 72’ ill. Burgess 54’ Pepi 58’

Törökország Super Lig:

Fenerbahce- Antalyaspor 2-0:

Török bajnokság másik fordulója, a hazai pályán játszó Fenerbahce-nak kedvezett. Az első félidőben, mindkét csapat számos helyzetet dolgozott ki, azonban egyikből sem született találat. A második játékrészben a hazaiak kerültek mezőnyfölénybe és 2 találatot szereztek, ezzel pedig otthon tartották a három pontot. Szalai Attila (Fenerbahce) végigjátszotta találkozót.

Gólszerzők: Zajc 89’ Valencia 90+2’