A válogatott szünet után ismételten klubjukban bizonyítottak légiósaink.

2021. október 15. péntek:

FC Liefering- FC Juniors 2-0:

Major Sámuel (FC Liefering) együttese hazai pályán fogadta a tabella 14. helyén álló Juniorst. Első félidőben mindkét csapat alakított ki helyzeteket, azonban jól kivehető volt, hogy a hazaiak mezőnyfölényben vannak. Ezt a második félidőben lévő két találat is igazolta, így a találkozó 2-0-s Liefering győzelemmel zárult. Major Sámuel 83 percet játszott és gólpasszt adott.

Gólszerzők: Simic 61’ Dorgeles 81’

2021. október 16. szombat:

Bologna U19- SpalU19 1-2:

A korosztályos bajnokságban Csinger Márk (Spal U19) hosszú idő után ismételten a kezdőben kapott helyet. Csapata az első pillanattól kezdve dominálni tudott, hiába rúgtak a hazaik egy gólt alig a kezdősípszó után. A találkozó végül 1-2-es vendég győzelemmel zárult. Csinger Márk végigjátszotta a találkozót és találatával megfordította az állást, ami később 3 pontot ért.

Gólszerzők: Wieser 9’ ill. Sperti 32’ Csinger 47’

Fürth-VFL Bochum 0-1:

Bundesliga alsó hazában lévő két együttes csapott össze egymással a 8. fordulóban. Mindkét csapat alakított ki helyzeteket, azonban sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés. Végül a vendégek a 80. percben megszerezték a vezetést, ezzel pedig megnyerték a találkozót. Novothny Somát pedig 93. percben becserélte vezetőedzője, így debütált a Bundesliga első osztályában.

Gólszerzők: Losilla 80’

Freiburg- RB Leipzig 1-1:

Izgalmas összecsapásnak ígérkezett a Freiburg-Lipcse találkozó. A piros-fehérek három magyarral a soraiban kezdtek a Freiburg otthonában. Mindkét csapat jól kezdte a találkozót, sokáig úgy tűnt, hogy Lipcse mezőnyfölényben van ezt a 37. percben megszerzett találat is igazolta. Azonban a második félidőben a hazaiak egyenlíteni tudtak, ezzel pontot mentettek. Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a találkozót, Szoboszlai Dominik a kezdőben kapott helyet és 78. percet játszott. (Mindhárman az RB Leipzig játékosai). Sallai Roland a 46. percben lépett pályára azonban a 80. percben megsérült.

Gólszerzők: Woo-Yeong Jeong 63’ ill. Forsberg 32’

MSK Zilina-Dunaszerdahely 0-2:

Zilina otthonában lépett pályára a Dunaszerdahely. A vendég együttes sokkal, több alkalommal birtokolta a labdát, több szögletet harcolt ki és számos helyzeteit is kialakított, amiből aztán 2 találat eredményesnek bizonyult. Schäfer András végigjátszotta a találkozót, Hahn János a kezdőben kapott helyet és 68 percet játszott. Szendrei Ákos nem volt keretben, Kalmár Zsolt továbbra is sérült. (Dunaszerdahely játékosai)

Gólszerzők: Lamkel Zé 1’ Kruzliak 73’

SC Altach- Red Bull Salzburg 1-1:

Az osztrák Bundesliga éllovasa az Altach együtteséhez látogatott el a hétvégén. Hiába bizonyult papíron jobbnak a Salzburg, nem sikerült győzelmet aratniuk. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. Bukta Csaba (Altach) kezdőben kapott helyet és a 83. percben lecserélték.

Gólszerzők: Okafor 9’ ill. Zwischenbrugger 14’

Montreal – Philadelphia Union 2-2:

Gólzáporosra sikerült a MLS-ben Gazdag Dánielék Montreal elleni találkozója. A hazaik már az első félidő hajrájában megszerezték a vezetést, azonban egy hibázásnak köszönhetően öngólt rúgtak, ezzel előnyt szerezve a vendégeknek. Ugyanakkor hiába sikerült megfordítani a találkozót a vendégeknek, a másodi félidő hosszabbításában a Montreal egyenlíteni tudott. Így a találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. Gazdag Dániel (Philadelphia Union) az 57. percben lépett pályára.

Gólszerzők: Miljevic 33’ Sunusi 90+5’ ill. Pantemis 63’ (Öngól) Wagner 77’

2021. október 17. vasárnap:

FC Lausanne Sport Grasshoppers 3-1:

A svájci bajnokság zárónapján borult a papírforma. Az ötödik helyen álló Grasshoppers a Lausanne otthonába látogatott el, ugyan sokkal nagyobb arányban birtokolták a labdát, számos helyzetet kialakítottak mégis a hazaik tudtak eredményesebbek lenni. Már az első percben megszerezték a vezetést majd nem sokkal utána megduplázták előnyüket. A találkozó 3-1-es hazai győzelemmel zárult. Bolla Bendegúz (Grasshoppers) a kezdőben kapott helyett és 85. percet játszott.

Gólszerzők: Amdouni 1’ Puertas Castro 8’ 80’ ill. Bonatini 68’

Omonia Nicosia- Apollon Limasol 1-0:

Ciprusi bajnokságban légióskodó Lang Ádám együttese győzedelmeskedni tudott a tabella harmadik helyén álló Apollon ellen és otthon tudta tartani a 3 pontot. Lang Ádám (Omonia Nicosia) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Scepovic 15’

Trabzonspor-Fenerbahce 3-1:

A tabella éllovasa és a harmadik helyen álló Fenerbahce csapott össze a török bajnokság zárónapján. A hazaik már a kezdősípszót követően mezőnyfölénybe kerültek és számos helyzetet kialakítottak. Végül 3-1 hazai győzelemmel zárult a találkozó. Szalai Attila (Fenerbahce) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Bakasetas 25’ 87’ Sari 90’ ill. Rossi 3’

2021. október 18. hétfő:

Vancuver- Sporting Kansas City 2-1:

Megszakította veretlenségi sorozatát a Sporting. A válogatott szünet után Sallói Dániel együttese a Vancuver otthonában lépett pályára. A hazaiak már az első félidő elején 2 találatot szereztek, ezzel duplázva előnyüket. Hiába szerzett a Kansas szépítő találatót, nem sikerült győzelmet aratniuk. Sallói Dániel (Sporting Kansas) végigjátszotta a találkozót

Gólszerzők: Gauld 23’ Teibert 36’ ill. Russell 43’