2021. december 3. péntek:

Kasimpasa- Besiktas 1-1:

A török bajnokság 15. fordulójában egy pontot szerzett a Kasimpasa hazai pályán. Az első perctől kezdve a vendégek domináltak és ennek köszönhetően 12. percben megszerezték a vezetést. Hiába alakított ki helyzeteket a hazai együttes, a második félidő véghajrájában tudott csak egyenlíteni. Így a mérkőzés döntetlennel zárult. Varga Kevin (Kasimpasa) a második félidőben lépett pályára.

Gólszerzők: Bozok 82’ ill. Bozdogan 12’

Union Berlin – RB Leipzig 2-1:

Az idei szezonban remek formában van az Union Berlin együttese. Ugyan papíron esélyesebbnek bizonyult a Lipcsei csapat és a statisztikák szerint is ez volt érzékelhető, azonban a hazaiak már a 6. percben megszerezték a vezetést. A vendégek pár perc elteltével válaszolni tudtak, de nem volt elég, hiszen a berliniek válaszolni tudtak rá és ezzel megnyerték a találkozót. Gulácsi Péter végigjátszotta a találkozót, Szoboszlai Dominik a kezdőben kapott helyet és 78. percben lecserélték. Willi Orbán nem játszott. (Mindhárman az RB Leipzig játékosai)

Gólszerzők: Awoniyi 6’ Baumgartl 57’ ill. Nkunku 13’

2021. december 4. szombat:

AC Milan U19- Spal U19 4-1:

Két magyar játékos csapott össze az olasz korosztályos bajnokság hétvégi fordulójában. A vendégek alig 2 perccel a kezdősípszót követően megszerezték a vezetést, de nem sokáig maradt fent előnyük, hiszen a hazaiak 3 perc elteltével 2 gólt vágtak kapujukba. A második félidőben több helyzete akadt mindkét csapatnak, de végül a hazaik tudtak érvényesülni és újabb 2 gólt szereztek. Így megnyerték a találkozót. Kerkez Milos (Milan) és Csinger Márk (Spal) is végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Alesi 13’ Traoré 16’ Gala 60’ Rossi 84’ ill. Forapani 2’

Dunaszerdahely- FK Pohronie 2-0:

Sima kettő nullás győzelmet aratott a DAC hazai pályán. A vendégek ugyan többet birtokolták a labdát és alakítottak ki helyzeteket is, de nem sikerült találatot szerezni. Míg a hazaik kettő alkalommal is gólt szereztek, egyiket a magyar válogatott csatár Hahn János jóvoltából és otthon tudták tartani a három pontot. Hahn János a kezdőben kapott helyet és a 83. percben lecseréltlék, Schäfer András az 59. percben lépett pályára, Szendrei Ákos nem volt keretben. (Mindhárman a Dunaszerdahely játékosai)

Gólszerzők: Balic 32’ Hahn 35’

2021. december 5. vasárnap:

FC ST. Gallen –Grasshoppers 0-4:

A papíron esélyesebbnek titulált Grasshoppers hozta a kötelezőt. Labdabirtoklásban, helyzetkihasználásban, passz arányban is mezőnyfölényben volt. A hazai együttes egy szabálytalanságnak köszönhetően a 18. percben ember hátrányba került, nem sokkal ezután a vendégek két találatot vágtak az ellenfél kapujába. A második játékrészben maradt a mezőnyfölény a vendégek javára és újabb 2 találatot sikerült szerezniük. Bolla Bendegúz (Grasshoppers) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Sene 32’ 43’ 59’ Kawabe 83’

Fenerbahce – Rizespor 4-0:

Szalai Attilát ismét a kezdőben tudó Fenerbahce fölényes győzelmet aratott hazai pályán. Ugyan a vendégek sokkal jobban kezdtek az első félidőben, de erre a hazai csapat az első góljuk után rácáfolt és mezőnyfölénybe került. Ezt követően sorra alakították ki helyzeteiket, végül pedig 4-0-s hazai győzelmet arattak. Szalai Attila (Fenerbahce) végigjátszotta a találkozót.

Gólszerzők: Berisha 13’ Dursun 70’ 79’ 90’

Borussia Mönchengladbach – Sc Freiburg 0-6:

A Bundesliga záró fordulója emlékezetesre sikerült az egész bajnokság számára. Az első perctől kezdve érezhető volt, hogy a vendégek dominálnak, ennek nagyon hamar meg is lett az eredménye. 2 perccel a kezdősípszót követően megszerezték a vezetést, majd az első félidő további részében még öt gólt rúgtak ez ellenfél kapujába. A mérkőzés fölényes vendég győzelemmel zárult. Sallai Roland (Freiburg) 61. percben lépett pályára.

Gólszerzők: Eggestein 2’ Schade 5’ Lienhart 12’ Höfler 19’ Höler 25’ Schlotterbeck 37’

AEL Limassol – Omonia Nicossia 0-1:

A sikeres magyar hétvége Cipruson is beköszönt. Lang Ádám együttese a Limassol otthonába lépett pályára a zárónapon. Mindkét együttes alakított ki helyzeteket, azonban a hazaiaknak nem sikerült egyenlíteni, így végül a vendégek 1-0-ra megnyerték a találkozót.

Gólszerzők: Leckjaks 33’

2021. december 7. kedd:

RB Leipzig- Manchester City 2-1:

Az utolsó pillanatban bejutott az Európa Ligába az RB Leipzig. Az eddig BL mérkőzésekhez képest sokkal jobban játszott a német csapat, számos helyzetet sikerült kialakítaniuk, majd Szoboszlai kapott remek labdát és megszerezte a vezetést a hazaiak számára. Ezt követően még egy lipcsei találat született Silva jóvoltából. Igaz az angol csapatnak sikerült egy szépítő találatot szereznie. Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik is végigjátszotta a találkozót. Willi Orbán betegség miatt nem volt keretben. (Mindhárman az RB Leipzig játékosai)

Gólszerzők: Szoboszlai 24’ Silva 71’ ill. Mahrez 76’