Január 31.én este fejeződik be az alapszakasz. Mindegyik csapat lejátssza az utolsó mérkőzését, és kiderül melyik csapat kerül a felsőházba vagy esetleg az alsóházba. (csoportokba 5-5 csapat kerül be) Jelenleg 7 nagyon erős csapat küzd azért, hogy a jobb csoportba tudjon tovább menni. Az alsóházba lévő 5 csapat közül, aki az év végén az utolsó 2 helyen végez ők távoznak az Nb1ből és az Nb2 Keleti és Nyugati bajnokságból  1-1
az egész évben nyújtott legjobb teljesítményű csapatot hozzák fel a nagyobb szintre.

Mindent eldöntő mérkőzések:

MVFC Berettyóújfalu – Veszprém futsal 18:30
Berettyóújfalunak nagyon fontos lenne megnyernie ezt a mérkőzést. Jelenleg 30 pontjuk van a tabellán ami csak az 5.helyre elég, ami nem igazán be biztosított helynek számít. Főleg úgy, hogy a Debrecen és az Aramis követi őket. De viszont, ha nyerni akarnak azért nagyon megkell izzadniuk. Veszprémben egy nagyon erős csapatot láthatunk akiknél igazából már biztos a felsőházba jutás. De ahogy ismerem Fehér Zsolt tanítványait mindent megtesznek azért, hogy esetleg az alapszakaszban az első helyezést is elérjék. Ehhez csak az a 3 pont kell amit a Berettyóújfalu elleni győztes meccs adná.
Aramis – Kecskemét 18:30
Kecskemét 4.helyen áll 31 ponttal.
Aramis 7.helyen áll 28 ponttal. Mind a 2 csapat nagyon meg fog küzdeni a 3 pontért. Aramis csapatának nagyon kellenének a pontok, hogyha komoly terveik vannak a jövőre nézve. Kecskemét pedig biztosnak szeretné tudni a felsőházi címet.
Újpest – Debrecen 18:30
Újpest a 3. helyen áll 32 ponttal.
Debrecen 6.helyen van 29 ponttal. Debrecennek nagyon fontos lenne a 3 pont. Újpestnek biztosan megvan a felsőház.  Németh Péter csapata egyszerűen parádés teljesítményt nyújt egész évben. Jelenleg a 2. helyre pályáznak. Debrecen viszont nem szeretne alsóházba kerülni.

Kistarcsa-Nyírgyulaj 19:30

Sereghajtó Kistarcsa fogadja a 8. helyen álló Nyírgyulaj csapatát. Alsóházasok csatája lesz.Kérdés az, hogy Lovas Norbert vezetőedző távozásával magára fog e találni a csapat? Nagy kár lenne ezért a csapatért. Ikonikus emberek játszanak benne mint például: Csoma Alpár, Opre Rajmund (kapus) vagy a brazil légiós Matheus.

TFSE-Haladás 20:30

A TF idén szeptemberbe került az NB1be.

Ahhoz képest már a Berettyót és az Újpestet is sikerült legyőzniük.Ami elég nagy dolognak számít.

Haladás 3 mérkőzést úgy játszott le, hogy fele csapatát mellőznie kelett sérülés vagy covid betegség miatt.Úgyhogy kérdéses az,hogy Juanra csapata megint a fiatalokkal megújult csapattal tud pályára lépni, vagy a megszokott Dróth, Dávid és Hajmási párost láthatjuk majd.

Annyi biztos, hogy Tatai József és Büki Baltazár között fog eldölni a gólkirályi cím.

kép forrása: futsalhungary.hu